Природосъобразно ежедневие

Следващата стъпка на загрижения за природата потребител е да направи всеки ден от живота си природосъобразен.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Hex Cottage, courtesy of the Wilderness Reserve

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

През последната година барманите преосмислят коктейлите в по-природосъобразна посока, жителите на градовете преобразяват градските пейзажи с обществени мини-гори, а марките полагат значителни усилия да въведат кръгов цикъл на производство. Но възможно ли е да променим начина, по който ние като индивиди мислим и действаме ежедневно? С други думи, „Можем ли да се върнем към природата?“, пита Би Би Си в статия от май 2022 г.

Появяват се екологични видеоигри, които насърчават природосъобразните практики. Terra Nil, стратегическа видео игра, създадена за Microsoft Windows, учи играчите как могат да реконструират екосистема в разгара на подобна на реалната климатична криза. Предвидена за старт през 2022 г., играта Terra Nil предизвиква играчите да възстановят природата, а не да експлоатират ресурсите й за изграждане на нови градове. Timberborn е игра от края на миналата година и по подобен начин отразява темата за природосъобразност и устойчиво мислене във видеоигрите. Играчите трябва да възстановят изгубен град като част от развита колония от бобри, която се е приспособила да оцелее сред разрухата на обществото. Тези игри отразяват концепциите за градско развитие на SimCity, давайки приоритет на околната среда пред небостъргачите и градската инфраструктура.

81% от глобалните потребители казват, че влизат в мрежата, за да се отпуснат според данните на Wunderman Thompson Intelligence. Докато геймърите се обръщат към своите екрани и конзоли, за да се отпуснат психически, те могат да го съчетаят с кампании, насочени към природата, пренасочвайки натам своето предпочитано забавление за свободно време.

L.L. Bean насърчава хората да заменят пазаруването с екотерапия. През май месец марката насочва потенциалните си клиенти през уебсайта си към природата, ангажирайки ги с повече осведоменост за психичното здраве, като насърчава своите купувачи и последователи в социалните медии да се обърнат към природата за укрепване на здравето. Марката заменя постовете си в Instagram с нови със слогана „Gone fishing“ („На риболов съм“) и пренасочва линковете в социалните медии към съответната страница на уебсайта, която насърчава потребителите да излязат на открито като грижа за себе си, и предлага насочени към себе си природосъобразни практики.

Запалените пътешественици се обръщат към природосъобразни преживявания като нов източник на лукс. Това лято гостите на резервата Wilderness Reserve извън Лондон могат да се отпуснат и да релаксират в селски къщички, разпръснати на терен, който е екологична територия. Hex Cottage е една от особено екологичните опции: гостите могат да се подмладят в къща със сламен покрив или навън в градината, сред лавандулови ливади, живеейки в това домакинство без електричество.

Хората все повече променят начина, по който живеят, водени от нов начин на мислене, даващ приоритет на психичното здраве и устойчивия начин на живот. Съзнателните потребители пренасочват умовете си, а следователно и предпочитат да следват марките, ориентирани към природата, към ерата на природата и устойчивостта. Линдзи Бейкър пише за BBC, че „всички можем да намерим чувство за чудо и смисъл в природата. Не само във връзката ни с нея, но и в усещането за надежда и обновление, което тя ни дава.”