На пазар с поколението Алфа

Три са основните посоки, в които те ще променят света на ритейла.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
На пазар с поколението Алфа

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Родени между 2010 и 2025, децата от поколението Алфа вече започват да влияят на пазаруването и потреблението по света. Три са основните посоки, в които те ще променят света на ритейла.

Безполово пазаруване
Марките и търговците избягват традиционните категории за определяне на пола (джендър, в социалния смисъл на думата) в полза на неутралните по пол продукти и линии. PacSun пускат нова марка за неутрални по пол детски облекла - PacSun Kids - през юни 2021 г., последвана от свой собствен неутрален бранд Color Range, а през септември отварят и първия си магазин за детски дрехи без определен пол. През октомври 2021 г. Калифорния стана първият щат в САЩ, който наложи търговията на дребно без пол, благодарение на нов закон, който изисква големите магазини да имат неутрални по пол секции за играчки и грижи за деца. „Разделянето на играчките чрез социална (джендър) конструкция за това кое е подходящо за кой пол, е противоположно на съвременното мислене“, казва членът на демократическата парламентарна група и съавтор на закона Евън Лоу.

Включващи подходи
Марките и търговците също разширяват своите предложения, за да могат да включат по-широк набор от хора с различни физически и умствени способности. Nike пусна кецове, които могат да се обуват без ръце и адаптивно облекло за деца през януари 2022 г. JCPenney пусна детско облекло с адаптивни функции през юли 2021 г. и си партнира с адаптивния моден пазар Patti & Ricky, за да разшири гамата си от адаптивни аксесоари за деца. През юни 2021 г. Headspace, Sesame Street и Penguin Random House обединиха усилията си, за да стартират Monster Meditation, серия от шест книги, която „да помогне на децата да научат основите на осъзнатостта, медитацията и социалното и емоционално израстване“.

Устойчиви играчки
Марките играчки клонят силно към устойчивостта, за да се харесат на по-младите поколения. През май 2021 г. Mattel стартира програма, която позволява на семействата да връщат старите си продукти на Mattel, така че материалите да могат да бъдат използвани повторно за направата на нови играчки. А Lego представи през юни 2021 г. първия си прототип на тухла, изработена от рециклирана пластмаса.

Следвайки стъпките на по-големите си братя и сестри, поколението Алфа утвърждава основните принципи на етиката, на която поколението Z е пионер.