Музикални социални мрежи

Музикалните платформи придобиват характеристиките на социални мрежи, за да обслужват по-добре нуждите на потребителите си.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Музикални социални мрежи

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Аудио платформите навлизат в нова епоха на ангажиране, използвайки мултисензорни и флуидни решения за аудио и визуално взаимодействие с потребителите, за да демонстрират интеракции от следващо поколение.

Spotify обнови апликацията си и формата на своите приложения, правейки ги по-интуитивни и наподобяващи популярните социални платформи. Аудио приложението въвежда вертикален екран в своя дизайн на приложението, който наподобява екраните за скролване на TikTok и Instagram. Потребителите вече ще бъдат посрещани с визуализации на видео и аудио чрез функция, подобна на таймлайн, в допълнение на вече съществуващите настройки на Spotify от плейлисти, албуми и препоръки. През февруари Spotify представи диджей с изкуствен интелект, който подготвя персонализирани плейлисти според музикалния вкус на всеки слушател и най-слушаното съдържание. Плейлиситите се представят с помощта на AI динамичен глас, който „вдъхва живот чрез удивително реалистични гласове, четейки текст“, според съобщението за пресата. Spotify тества и плейлисти, подбрани за потребители, които притежават специален NFT.

Soundcloud също обяви през март, че тества вертикална визуализация на апликацията за потребители на iOS и Android. Актуализацията ще включва предложения, базирани на AI, клипове и визуализации на песни, както и нови страници за откриване и следване за избрани потребители, включени в теста.

TikTok тества подкаст функция, окончателна стъпка към функционалността на аудио-приложенията в социалната и видео платформа. С това надграждане потребителите ще могат да слушат съдържанието на TikTok като фоново аудио, дори ако навигират в друго приложение на своите устройства. В момента приложението поставя на пауза всички видеоклипове, когато потребителите превключват към други функции извън TikTok.

Какво е общото между тези ъпгрейди? Социалните медии и аудио платформите подобряват своите визуални и звукови дизайни за по-интуитивно и безпроблемно изживяване при гледане и слушане. Потребителите очакват мултисензорни платформи и функционалност на своите смарт екрани и приложения подобряват своите предложения, за да отговорят на тази нова норма на ангажираност.