Медия на спокойствието

Марките се обръщат към печатните медии в търсене на по-смислени и продължителни брандирани преживявания.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Медия на спокойствието

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Във войната за внимание се появява изненадващо оръжие. Печатните списания се радват на ренесанс, с нарастващ интерес от страна на марките. Selfridges току-що стартира Yellow Pages, 72-странично списание, което показва модата, културата и събитията в магазина. Замислена като „указател на настоящето“, есенната кампания е създадена в партньорство с издателя на бизнес указатели Yell, който предоставя на известния магазин използването на емблематичното си име за начинанието.

Междувременно базираната в Лос Анджелис лайфстайл марка Madhappy представя дебютен брой на Local Optimist - тримесечно издание, посветено на „общност, сътрудничество и внимателен разговор“, което се продава на дребно за 30 USD. Първото издание обхваща теми, вариращи от керамика до фотография и къпане в гората.

View this post on Instagram

A post shared by Madhappy (@madhappy)

Американската марка бира Budweiser се възползва от широкото си разпространение, за да подкрепи изгряващи музикални изпълнители в Колумбия. BudMagi е месечно музикално списание, което се отпечатва от вътрешната страна на опаковките с 12 бири Bud. С официален „тираж“ от повече от 110 000 копия, BudMag вече е едно от най-големите музикални заглавия в Колумбия.

По целия свят специализирани магазини за списания като Issues в Торонто, Shreeji в Лондон, Rosa Wolf в Берлин и Reading Room в Милано процъфтяват, поддържайки живота на печата в дигиталната ера.

Подобно на ренесанса в книжарниците и възраждането на винила, изглежда има малка, но страстна публика за печатни списания и журнали, особено тези с висока производствена стойност, визуално разказване на истории и ангажираност с висококачествен дизайн.

В интервю за списание MediaCat, Джереми Лесли, основател на MagCulture (креативен бизнес, посветен на всички аспекти на списанията) обяснява, че връзката ни с медиите е много по-нюансирана от обикновеното двоично деление между физическото и дигиталното. Различните медии обслужват различни нужди, обяснява той: „За спонтанното и мигновеното фактът, че мога да чета туитове на живо на телефона си е страхотно. Но мисля, че едно списание е много по-добро за по-нюансирано и задълбочено осмисляне на съдържанието.“

С други думи докато дигиталното осигурява бърз успех, печатните списания насърчават читателите да възприемат по-спокоен подход и да се насладят на изживяването при четене. Това може да предложи известна почивка за тези, които изпитват лека дигитална умора. Според данни на Wunderman Thompson, 58% от поколението Z и 57% от поколението на милениълите в Съединените щати, Обединеното кралство и Китай са съгласни, че технологиите могат да ги отклонят от воденето на по-интересен живот.

В епохата на дигитална ефимерност хората намират нова привлекателност в постоянството на печата, както и в неговата сетивна привлекателност. Подновеният апетит за печатни медии говори за нарастващото желание на някои за по-бавно темпо на потребление, което дава предимство на потапянето и размисъла пред допаминовия удар на безкрайното скролиране в социалните медии.