CES 2023 –технологии за подобряване на настроението

The Consumer Electronics Show в Лас Вегас традиционно представя най-новите разработки в света на технологиите, предназначени да улеснят ежедневието.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
CES 2023 –технологии за подобряване на настроението

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Изложението в Лас Вегас представя няколко нови технологии, разработени, за повишаване на настроението на потребителите.

LG представя своя нов хладилник MoodUp, който отразява емоционалното състояние на собственика. LED панелите на вратите променят цвета си, за да отговарят на настроението на потребителя с 23 индивидуални цветови опции за горния и долния панел и сензори, които откриват, кога потребителят е влязъл в кухнята. Вграденият Bluetooth високоговорител може също да се свързва с устройства наблизо, за да възпроизвежда аудио или музика, а допълнителните настройки ще програмират шарката на вратата да се променя и мига в ритъма на възпроизвежданата музика. Вратите също са умни: цветните панели мигат, ако не са затворени правилно.

Потребителите могат да избират между 197 000 комбинации на цветови режими или да избират от предварително зададени режими, които артикулират сезонни настройки, емоционални състояния и различни теми, които могат да се персонализират чрез приложение. Джордж Маккуилкин II, представител на LG на изложението CES споделя пред Wunderman Thompson Intelligence, че при създаването на хладилниците MoodUp компанията е имала за цел да „осигури по-добра среда за нашите клиенти. Нашата тема за тази година е да направим живота по-добър.”

Възглавница за намаляване на тревожността от Yukai Engineering се разширява и свива, за да успокои потребителя, който я държи. Възглавницата, наречена Fufuly, работи на базата на модел на „дишане“, тя анализира дишането на потребителя и се синхронизира с него, като ефективно успокоява притежателя си до по-спокойно състояние.

Citizen показват своето второ поколение CZ Smartwatch за измерване тревожността на носителя. „Съветникът за грижата за себе си“, както го нарича компанията, е носимо устройство с изкуствен интелект, работещо с технологии от NASA и IBM Watson за оценка на хронотипа на потребителя, използвайки данни за съня му. Часовникът работи с Wear OS 3 и с помощта на софтуерът CZ Smart YouQ помага на потребителя да разбере и предвиди моделите на умора и бдителност и предлага персонализирани прозрения и персонализирани стратегии за изграждане на по-добри навици за максимизиране на ежедневния потенциал на потребителя. Смарт часовниците CZ съчетават вечен дизайн на часовник, целенасочена функция и иновативна технология в едно променящо играта устройство за носене.

Марките търсят и намират нови начини да помогнат на потребителите да се самоуспокояват и да регулират емоциите и навиците си направо от домовете си.