Разходки срещу самота

Self Space стартира воден от терапевт клуб за разходки за подобряване на здравето на ума и социална връзка.

от Redlink
Разходки срещу самота

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Платформата Self Space за психично здраве в Обединеното кралство предлага нова поредица от събития, наречени Walk Club (клуб за разходки), предназначени да помогнат на хората да излязат от привичното си ежедневие. Изхождайки от прозрението, че повече от половината британци се чувстват блокирани в рутината си и се нуждаят от промяна, тези групови разходки, ръководени от терапевт, насърчават предприемането на крачка към подновена динамика и социални връзки.

View this post on Instagram

A post shared by Self Space (@theselfspace)

Участниците в Walk Club се разделят по двойки и им се предоставят теми за разговор, за да се улесни смислен обмен, докато се разхождат из различни части на Лондон. Освен раздвижване на краката, разходките с водач също така тренират емоционални и социални мускули, практикувайки уязвимост, активно слушане и съпричастност. За хората извън Лондон Self Space предлага безплатно изтегляне на 1000 теми за разговори, „за да улесним неангажиращите разговори където и да сте. С хората, които обичате“. Категориите варират от „За родители с пораснали деца“ до „За заети хора, които никога не почиват“.

Чрез смесване на лека физическа активност с емоционално ангажиране, форматът Walk Club намалява стреса от комуникация за тези, обезсърчени от по-формалните процедури за подобряване на психичното здраве, като същевременно осигурява доза аналогова общност и IRL (в реалния живот) връзка. Както казват Self Space за своята инициатива: „Елате като непознати, тръгнете си като приятели“.