Луксозни пътувания за животни

Търсенето на удобства от стопаните на домашни любимци създава нова ниша на пазара.

от Redlink
Луксозни пътувания за животни

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Домашните любимци могат да пътуват със стил. През май 2024 г. се появява Bark Air - първата ексклузивна авиокомпания за кучета, която дебютира с три дестинации: Ню Йорк, Лос Анджелис и Лондон. Първият полет от Ню Йорк до Лос Анджелис е напълно разпродаден. „Интересът и ентусиазмът около Bark Air до момента са огромни“, казва Мат Мийкър, съосновател и главен изпълнителен директор на Bark в съобщението за старта на компанията. След като вижда търсенето, компанията обявява на 12 юни разширяване с пет нови дестинации и седем нови маршрута, налични за резервация сега, като услугата ще започне през октомври 2024 г.

Авиокомпанията обещава да даде на „пътниците с кучета първокласно изживяване (дори по-добро от първокласното изживяване за хората)“. Привилегиите включват асистент за пътуване, пристигане на летището 60 минути преди качване и чекиране „без стресиращи опашки“. На борда домашните любимци ги очакват успокояващи феромони, лакомства и шумопотискащи наушници за всички космати пътници. Цените започват от $6000 за вътрешни полети и $8000 за международни маршрути.

През март Virgin Australia обяви планове за допускане на домашни любимци на борда на самолетите - в очакване на регулаторно одобрение, като стартът се очаква в рамките на 12 месеца. „Нашата любов към животните винаги е била в ДНК-то на Virgin Australia“, казва Джейн Хрдлика, главен изпълнителен директор на Virgin Australia в съобщение. „По-голямата част от нашите гости ни казват, че искат да пътуват с домашните си любимци и сега ние сме на път да направим това реалност.“

Авиокомпаниите започват да облекчават правилата за летене с домашни любимци, но много от тях все още изискват домашните любимци да стоят в клетки и в зависимост от компанията има различни политики, което може да бъде объркващо. Това е една от причините, поради която за тези, които могат да си го позволят, авиокомпаниите насочени към удобството на домашните любимци са привлекателни. Тези авиокомпании обещават безпроблемно качване на борда, без клетки или ограничения за размера на домашните любимци и първокласно обслужване както за домашния любимец, така и за собственика.

VistaJet стартира VistaPet през 2019 г. и отчита 86% увеличение на пътуванията с домашни любимци от септември 2019 г. до 2021 г. Други компании за частни чартъри, предоставящи услуги за домашни любимци включват Pet Jet, предлагаща полети в Америка с цени, започващи от $4200, и K9 Jets, който е домакин на международни полети за VIP (много важни домашни любимци). Еднопосочен полет от Лондон до Дубай струва $9 925, а компанията работи върху разширяването на дестинациите си, за да включи Мелбърн през 2025 г.

Пътуването с домашни любимци е индустрия за милиарди долари. През 2024 г. глобалният пазар на услуги за пътуване с домашни любимци се оценява на 2,14 милиарда долара и се очаква да достигне 3,73 милиарда долара през 2030 г., според доклад на Grand View Research. Растежът на луксозните пътувания с домашни любимци съвпада с цялостното възстановяване на индустрията. Авиокомпаниите обръщат внимание на собствениците на домашни любимци, които желаят да пътуват комфортно, със стил и лекота със своя космат член на семейството и спътник.