Audi за свят с красиви устройства за зареждане на електромобили

Audi предвижда да монтира добре изглеждащи, специфични за града зарядни устройства за електрически автомобили, започвайки с Амстердам.

от Redlink
Audi за свят с красиви устройства за зареждане на електромобили

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

До 2030 г. всички нови леки автомобили, продавани в Холандия, трябва да бъдат без вредни емисии. Докато малката нация има една от най-гъстите мрежи за зареждане на електрически автомобили в света, проучване за масовата експлоатация на безвредни автомобили установява, че 644 допълнителни точки за зареждане трябва да се добавят всеки работен ден между 2021 г. и 2029 г., за да се изпълни заложената от правителството цел.

Много от тези зарядни единици ще бъдат поставени в обществени пространства, което ще ги направи част от градския уличен пейзаж. За да си представи как инфраструктурата за залеждане на електрически автомобили може да отразява индивидуалността на града, вместо просто да добавя бъркотия, Audi възлага на Studio Sabine Marcelis да проектира улично зарядно устройство специално за град Амстердам.

Marcelis създава основа, която е 3D отпечатана от пясък и съдържа гнезда за зареждане на превозни средства, включително електрически велосипеди. Горната част на двупосочното зарядно е изработена от стъкло в нюанси на червено и черно. Стъклото отразява обкръжението на зарядното, което му позволява да се слее с непосредствено заобикалящата го среда. Вътре са скрити слънчеви клетки, които позволяват на самото устройство да генерира малко количество енергия.

Преходът към транспорт без изкопаеми горива изисква изобилен достъп до зареждане на електрически превозни средства. Дизайнерският експеримент на Audi предлага търсене на решения, които обогатяват градската среда, вместо да я унищожават. Подобни технологични промени предоставят възможности за сливане на иновация и естетика, съблазнявайки потребителите както с форма, така и с функция.