Седмица 35 – по нещо за всеки

Рейтингите се повишават спрямо предишната седмица. Най-гледаните предавания са предпочитани от всички, но двете основни ТВ групи предлагат различно съдържание в тематичинте си канали за различни демографски групи.

от Redlink
Седмица 35 – по нещо за всеки

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В седмицата между 24 и 30 август среднодневните рейтинги са по-високи от миналогодишните във всички часове. Това е отражение на общо по-високата гледаемост на телевизия това лято спрямо миналото.

Август е традиционно слаб месец за телевизиите преди завръщането на силните есенни предавания през септември. Последната седмица на август обаче има по-високи рейтинги от предишната и това личи добре по топ програмите. Топ предаванията в седмица 35 имат видимо по-високи рейтинги, като това се вижда както в топ три най-гледани в класацията, така и в последните позиции, където при рейтинги около три и половина в седмица 34, в следващата на последна позиция е предаване с рейтинг над пет.

Класацията на най-гледаните двадесет и пет програми е доминирана изцяло от Нова телевизия и бТВ и предаване, излъчено по друг канал трудно може да се класира на толкова предна позиция, освен по изключение. Тези топ предавания са показателни за интереса на най-голяма група зрители, от всички демографски групи.

По-интересна е картината когато предпочитаните предавания се разгледат през съответните зрители, които ги гледат. На графиките по-долу се виждат най-гледаните предавания през месец август от зрителите, разделени по възраст и пол. В групата на бТВ се вижда ясно, че програмата на водещия канал бТВ се гледа повече от хора в по-зряла възраст, като сериалите и новините са по-предпочитани от жени, а филмите от мъже. По-младите зрители са почитатели на кабелните канали на бТВ, като и Екшън, и Комеди, и Синема имат какво да предложат за тази възрастова група. Младите зрители предпочитат филми в късните вечерни часове или дневни през уикендите.

Каналите на Нова телевизия предлагат микс от предавания, който е по-равномерно разпределен по предпочитания, освен Диема Фемили, традиционно предпочитана от по-възрастната дамска аудитория. Диема предлага повече съдържание за мъже, а Кино Нова за по-млада аудитория, като и тук се вижда определено предпочитание към киното в късните вечерни часове.