Седмица 15 – още по-надолу

Средноседмичните рейтинги за периода 8-14 април продължават да намаляват и вече са на нива, ниски колкото обикновено са в началото на лятото.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 15 – още по-надолу

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 8-14 април продължават да намаляват и вече са на нива, ниски колкото обикновено са в началото на лятото. Това е доста под миналогодишния пролетен сезон. Намалението е все по-значително сравнено с миналата година и нетипично за сезона.

Намаление в рейтингите отбелязват половината от топ предаванията. Най-гледаните две – „Като две капки вода“ и Hell’s Kitchen имат ръст, а на трето място е късната емисия новини по Нова телевизия в понеделник, която има рейтинг малко по-висок от този на най-гледаните емисии централни новини през седмицата.

Рейтингите на на-гледаните предавания показват, че риалити форматите остават най-предпочитани, следват ги сериалите, а филмите през уикенда са по-малко гледани отколкото в сезоните когато те са фокуса на вниманието и се изкачват до първите места.

Новините и публицистичните предавания продължават да губят интереса на зрителите. Графиката с нивата на рейтинги на публицистичните предавания показва все по-ниски стойности. Това не отговаря на ситуацията в България, където предстоят два вида избори и се предполага хората да искат да са по-информирани. Очевидно дори да го искат наистина, информираността им все по-малко се дължи на телевизията.