Сатаната работи в телекомуникационния сектор

Дяволът на Райън Рейнолдс е главен герой в рекламата на втора поред компания на актьора-предприемач

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Вдъхновен от преобразяването на Тим Къри като Принца на Мрака във филма „Легендата“ на Ридли Скот, Сатаната беше представен за първи път през декември 2020 в забавна реклама, създадена за Match.com от агенцията, собственост на актьора и предприемач Райън Рейнълдс - Maximum Effort Productions. Рекламата „Match Made in Hell“ персонифицира адската 2020 като млада жена, която апликацията за запознанства събира не с някой друг, а със самия Сатана. След като намери истинската си любов в Match.com, Сатаната реши да остане на Земята и "честно" си намери работа в измислената телекомуникационната компания Big Wireless - фиктивен конкурент на истинската американска телекомуникационна компания Mint Mobile.

Създадена от Maximum Effort Productions, собственост на холивудския актьор Райън Рейнолдс, рекламата е издържана в стила мокюментъри (фалшив документален филм), показващ от части от „работния процес“ на компанията, съчетани с интервюта с нейни служители. Както става ясно от клипа, Сатана се справя отлично на новата си позиция, защото служителите на неговата измислена телекомуникационната компания знаят как да измъчват хората на съвсем друго ниво. „Научавам толкова много!“ възкликва възторжено Сатана. От друга страна, изглежда, че и компанията е доволна, че има самия Принц на мрака в редиците си.
„Той е наистина страхотно допълнение към нашия отбор. Цените скочиха. Времето за изчакване се удвоява, а някои разходи са толкова добре скрити, че не можем да ги намерим сами", каза Тим, вицепрезидент „Покачване на тарифи“ в Big Wireless. Разбира се, истинския клиент за когото е създадена тази рекламата-Mint Mobile, е пълната противоположност на „злия си конкурент“.

Рекламата е дело на актьора, предприемач и маркетолог Райън Рейнолдс, чието продуцентско студио „Maximum Effort Productions“ стои и зад рекламния дебют на Сатаната в рекламата на онлайн компания за запознанства Match.com, където самият Рейнолдс е член на борда на директорите. Match.com не са имали проблем да „заемат“ рекламното си лице на Mint Mobile за новата им кампания, като според вице-президента за марката на Match Ейни Раймонди „Не е изненадващо, че нямаме нищо против, че той вече не е в сферата на запознанства“. Тъй като Maximum Effort обича да „изследва нови територии“, самият Райън Рейнълдс казва, „да накараш Сатана да намери професионален успех в Big Wireless веднага след намирането на любовта си в Match беше толкова привлекателно.“ „Обичам да мисля за него като за моя лична версия на Marvel CinematicUniverse, със същите инициали MCU(Mephistofel Commercial Universe), но с друго значение: рекламната вселена на Мефистофел“, добавя Рейнолдс.

Освен с филмовата си кариера Райън Рейнълдс е известен и като успешен предприемач. Създаденият от него Aviation American Gin, където той имаше активно участие и в позиционирането и творческото развитие на марката, както и в управлението на бизнеса, доведе до успешната му продажба на Diageo за 610 милиона долара през август 2020. Освен Aviation American Gin, агенцията Maximum Effort Productions, място в борда на директорите на Match.com, Рейнълдс притежава и дялове в Mint Mobile от края на 2019 г. с цел да разтресе и тази индустрия чрез висококачествено обслужване на клиентите, абонаментни планове започващи от $ 15 на месец и разбира се с някои умни, забавни маркетингови тактики на марката. Откакто Рейнолдс пое творческото ръководство на марката на телекома, рекламите й постоянно се забавляват с ценообразуването на конкурентите им, разходите за реклама и бизнес моделите, като самият актьор често е в центъра на рекламите комуникации. Миналата година, в поредица от реклами на Mint Mobile, Рейнолдс просто стои насред поле от мента и разговаря с различни гости, включително националния учител на годината за 2019 г., потомък на Пол Ривър и главен герой във филма „Скъпа, смалих децата“ актьор Рик Моранис.

За да помогне да се обясни 5G на феновете, Рейнолдс изведе ръководителя на технологията на Mint Mobile, и тъй като неговото обяснение не звучи разбираемо за потребителите им предлага безплатен 5G “докато си изяснят как да го представят".

Но новият клип "Dream Job", който представя „Адът на Земята“, разглежда нещо по-конкретно, според главния маркетинг директор на Mint Mobile Арън Норт. „Едно от най-големите ни предизвикателства е, че хората вече са свикнали с начина, по който Big Wireless се отнася с тях“, каза Норт, отбелязвайки, че екипът на Mint Mobile незабавно се съгласи да използва дявола за тази реклама, която ще се излъчва по телевизията, в дигитални канали и в социалните медии. „Това ми се стори като толкова забавен начин да уведомим хората на висок глас, че има още една опция за мобилен интернет.“