Publicis Groupe купи румънска софтуернa фирма

Придобиването на Tremened ще разшири възможностите за дигитална бизнес трансформация на Publicis Sapient в Европа

от Redlink
Publicis Groupe купи румънска софтуернa фирма

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Publicis Groupe започна новата година с придобиването на Tremend - една от най-бързо развиващите се и най-големите независими компании за софтуерно инженерство в Централна и Източна Европа. Базирана в Букурещ, Румъния, Tremend е основана през 2005 г. от Йоан Кокан и Мариус Хангану и обслужва голяма и разнообразна клиентска база, която включва компании като Carrefour, ING и Orange. С над 16 години опит в продуктовото инженерство, Tremend разполага с 650 таланта с високо търсени умения в областта на софтуерното инженерство. Продуктите на фирмата включват Telemed, собствена телемедицинска платформа с AI и TORP, платформа за клиентско изживяване (CX), която помага на компаниите да започнат да автоматизират своите усилия за персонализиране, което им позволява да ангажират повече клиенти. Основана преди 16 години от Йоан Кокан и Мариус Хангану в Букурещ, Tremend Software Consulting наблюдава бързото разрастване на бизнеса си от началото на пандемията. Увеличеното търсене от клиентите на облачни софтуерни решения за банкиране, телекомуникации и здравеопазване води до увеличение на приходите до 30 милиона през 2021 г. – 43% ръст спрямо предходната година.

Tremend в момента достига 60 милиона крайни потребители на своите клиенти и със своята доказана технология и ще служи като най-новия глобален център за доставка на Publicis Sapient – компанията за дигитална трансформация на Publicis Groupe, която е в основата на усилията й да предоставя по-задълбочена гама от маркетингови услуги на клиентите си.

„В Tremend нашата цел винаги е била да проектираме най-добрите продукти чрез нашия невероятен екип за нашите партньори, да ускорим растежа и да добавим нова стойност към техните марки в днешния бързо променящ се свят“, казаха основателите на Tremend. „Обединяването на усилията с Publicis Sapient ще помогне за движенето на нашата комбинирана организация напред във време, когато нашите клиенти ни призовават за някои от най-важните и предизвикателни инициативи досега.“

„В контекста на нарастващото търсене на дигитална бизнес трансформация, Publicis Groupe разширява експертизата си в Европа, за да обслужва по-добре своите клиенти и да им помогне в печелившото развитието на бизнеса им. Добавянето на Tremend ще разшири гъвкавите инженерни възможности на Publicis Sapient и ще разнообрази географския му отпечатък. След иновативното съвместно предприятие, стартирано със SCB през декември в Югоизточна Азия, това е нова стъпка в международната експанзия на Publicis Sapient“, каза Артър Садун, председател и главен изпълнителен директор на Publicis Groupe.