Продуктите за красота за мъже стават мейнстрийм

Мъжкият грим и продукти за красота се превръщат в нещо нормално.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Продуктите за красота за мъже стават мейнстрийм

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

След залеза на токсичната мъжественост и появяването на флуидните идентичности, продуктите за красота за мъже намира своето място сред бързо растящите тенденции на пазара на козметика. Сред по-общата тенденция за грижа за себе си, мъжете започват да включват грижата за кожата, грим и грижа за тялото, а марките отбелязват промяната в мъжката красота и хигиена. „По същия начин, по който се развива мъжествеността, мъжете развиват начините, по които се грижат за себе си“, казва съоснователят на Faculty Фентън Джагдео пред Hypebeast. „Вече няма само един начин да бъдеш себе си, нито един определен начин да бъдеш мъжествен.“

Влизайки в това пространство, професионалният спортист Алекс Родригес пусна своя коректор Blur Stick в края на май като част от кампанията си за уелнес за мъже с Hims. Спортистът популяризира продукта като обикновена част от сутрешните си ритуали, говорейки за нарастващата популярност на грижата и грима за мъже на всякаква възраст, професия или ориентация.

Сам Кершоу, директор за покупки на марката War Paint for Men казва, че „неочакваното покачване на мъжкия грим“ е една от „най-бързо растящите категории на компанията тази година“. Той споделя пред CNN Style, че „приемането и употребата на продукти в категорията е нараснало“ отбелязвайки, че гримът става част от ежедневието на мъжете.

През юни Хари Стайлс регистрира нова търговска марка за „парфюми и козметика на едро“, предизвиквайки слухове, че и той започва собствена марка за красота. Стайлс, актьор и певец, редовно се отклонява от остарелите джендър стереотипи, носи лак за нокти и облича рокля на корицата на Vogue. Неговата история на комбинации между мъжка и женска мода кара феновете да се чудят какво ще включва тази хипотетична козметична линия.

Рапърът Lil Yachty смята, че мъжете трябва да могат да носят лак за нокти без никакво клеймо, така че той стартира собствена марка през май тази година. Той се надява, че Crete, унисекс марка, позволява на всеки „да покаже своята творческа страна“ и вярва, че „ще дойде ден, когато хората няма да дефинират по пол своите аксесоари, дрехи или грим“. Той заявява в прес съобщението за старта на лаковете, че „чуждото мнение не трябва да има ефект върху вашата естетика и вашите решения, така че тази линия лакове за нокти е отражение на това.“

Традиционните марки също възприемат и инвестират в красотата на мъжете. Estée Lauder инвестира в новопоявилата се компания за грим за мъже Faculty. Марката се описва като „модерна грижа за новата мъжественост“. Обявени в началото на юни, първите серии продукти са се разпродали много бързо - от лака за нокти до стикерите за нокти за мъже, а списъкът с чакащи продължава да расте. През март Shiseido Men възобновиха своята линия за грижа за кожата и линията за грим, „специално разработени за подобряване на самочувствието на мъжете“, както се посочва в съобщението им за пресата.

Сам Чеоу, старши вицепрезидент в Estée Lauder Companies, казва пред Vogue: „Виждаме промяна в желанието на мъжете за закупуване както на грижа за кожата, така и на грим, ускорено от пандемията, което доведе до все по-голям фокус върху грижата за себе си.“

Понятията за мъжественост еволюират, преформулира се концепцията за красота и се размиват традиционните граници между половете. Тъй като тази еволюция продължава, изглежда че мъжкият грим ще намери своя път към щандовете за масови продукти за красота.