Pepsi представя нова глобална кампания със звезди от футбола и музиката

Новият глобален футбилен криейтив на марката включва Лео Меси, Пол Погба, Шанис Ван Де Санден и Джейдън Санчо и ново парче на Becky G и Burna Boy

от Redlink
Pepsi представя нова глобална кампания със звезди от футбола и музиката

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Pepsi стартира нова кампания „FIZZ to Life”, която илюстрира сензорните аспекти на пиенето на кола чрез фокус върху оригиналната музика и партньорството с UEFA Шампионска лига, съобщиха от компанията.

За пореден път марката събира впечтляващ звезден отбор. Освен футболистите Лео Меси и Пол Погба – и двамата настоящи посланици на бранда, Pepsi привлича две нови попълнения в звездния си списък: сензацията на Borussia Dortmund Джейдън Санчо и Шанис ван де Санден - победителката в Шампионската лига на UEFA за жени. Те участват в клипа "Fizz to Life", подкрепен от специално създадената песен "Rotate", разработена от изпълнителите Becky G и Burna Boy.

Кампанията „Fizz to Life ", разработена с агенция AMV BBDO, отбелязва седмата година на работа на Pepsi с UEFA – ключово партньорство зa достигане на марката до разнообразна аудитория в целия свят. Ван де Санден е първата жена играч, включена в списъка на Pepsi с посланици на марката от UEFA. Режисьор на рекламата е Рейн Алън-Милър, която използва своя стил за бързо разказване на истории, за да покаже колко далеч могат да стигнат играчите за Pepsi fizz. Алън-Милър споделя: "За мен беше чест да работя с някои от най-големите футболни таланти в света и да мога да покажа техните уникални личности в клипа. Прекарах страхотно, докато сътрудничих с Pepsi, за да създам визуално завладяващия свят на клипа и разкажа тази забързана и забавна история, която знам, че и любителите на футбола и музиката ще харесат! "

Песента "Rotate"ще бъде интегрирана в социалното и дигитално съдържание от Pepsi, включително предизвикателство за дует в TikTok, което дава възможност на потребителите да взаимодействат със спортистите.

Pepsi се стреми да свърже своята реклама с мобилни видео тенденции, които са популярни сред младите фенове на спорта. Кампанията се опира силно на mobile, за да достигне до по-младите футболни фенове там, където те прекарват повече време, включително в приложението TikTok. TikTok поставя акцент върху музикално ориентирано съдържание и танцови предизвикателства, които марката се опитва да използва, за да подобри своето присъствие в приложението. Вместо да разчита на песен, която вече е популярна в TikTok, Pepsi разработи своя собствена песен – "Rotate", която се надява да набере популярност органично, когато потребителите създават своите видеоклипове с известните спортисти.

Люк Ресо Янин е режисирал поредица от забавни, изпълнени с умения клипове, които насърчават потребителите да направят дует с любимите си футболни суперзвезди. „Спонтанното, автентично забавление е това, което исках да изразя с тези филми. Тези думи бяха ключови за издигането и запомнянето на тази кампания и за нейния успех и споделяне. Петната изглеждат и се чувстват като истински моменти на забавление, пълни с личността на играчите, уловени от самите играчи. И Пепси е в центъра на всичко това ”, казва Люк.

Mobile се разпростира и върху други аспекти на кампанията "Fizz to Llife". Специална лимитирана серия Messi oпаковки ще имат QR кодове, които отключват интерактивна игра с участието на четирите футболни звезди. Играчите могат да споделят своите резултати чрез интеграция с Instagram Stories. В САЩ кампанията ще включва множество начини на ангажиране на потребителите в търговската мрежа, социалните медии и с национална томбола с награди.

В същото време Pepsi пуска и друг клип, който не се фокусира толкова много върху футбола, но запазва други мотиви от кампанията. Рекламата „PopFizzAhh“ се фокусира върху чисто сензорна тематика, със звуков пейзаж, разработе от британския художник и комик Майкъл Дапаа. Динамичният клип „PopFizzAhh“ си играе със сетивата, сетивно пресъздавайки как изглежда, какво се чувства и дори как звучи напитката.

Pepsi се надява творческата идея да помогне на потребителите да пробият "балона на еднаквост, в който често се оказваме", заяви в изявление за пресата Наталия Филипочианс, вицепрезидент маркетинг глобални напитки в PepsiCo. „През 2021 г. ние празнуваме неудържимия човешки дух, не въпреки времето, в което живеем, а защото сега е момента, в който независимо от всичко, трябва да продължим напред с усмивка“, казва още тя.