Ogilvy обяви програмата на Nudgestock 2021

Джон Клийз и Даниел Канеман са сред лекторите на най-големият фестивал на творчеството и поведенческите науки в света

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Ogilvy обяви програмата на Nudgestock 2021 – фестивалът, обединяващ света на творчеството и поведенческите науки, който не трябва да пропуснете, подготвен от Ogilvy Consulting.

От 2013 г. практиката за поведенчески науки на Ogilvy – Ogilvy Consulting провежда Nudgestock във Великобритания. Миналата година пандемията от COVID-19 принуди Nudgestock да се превърне във виртуалното глобално събитие, каквото е и днес. Той включва комбинация от спечелили Нобелова награда икономисти, магьосници, приматолози, еволюционни психолози и невролози, посветени на простата цел да изучават сложната наука за това как мислим, решаваме и действаме в реалния свят.

За втора поредна година Nudgestock ще бъде достъпен на живо и онлайн по целия свят безплатно. Денят на разговори, провокации и дискусии ще се проведе в петък, 11 юни, със стрийминг на живо на Nudgestock.co.uk.

Nudgestock 2021 включва списък с най-ярките, провокативни и вдъхновяващи умове, обхващащи света на поведенческите науки, маркетинговите технологии, социологията и развлеченията. Лекторите ще разкрият защо поведенческите науки са ключови за разбирането на актуални проблеми като себепознаването, изменението на климата и колебливостта към ваксинирането. На Nudgestock 2021 ще се дискутират теми като:

Инервация: използването на поведенческите науки за надхитряване на конкуренцията:
Поведенческите науки предоставят ценен контрапункт на редукционисткия възглед за бизнеса като логична, количествено измерима битка за повишаване на ефективността. Без известно признание на човешката психология и епистемология, без разбиране на необходимостта от рамкирането и разказването на истории, можете да бъдете логични, колкото искате и пак да се проваляте, дори ако вашият продукт е обективно по-добър и по-евтин от този на конкурентите. Nudgestock2021 ще изследва защо психологическите иновации са най-трайният начин за постигане на конкурентно предимство.

Рестарт на новото нормално с помощта на поведенческите науки и защо няма връщане назад:
Пандемията наложи рестарт в много отношения. Чуйте за научните изследвания и приложния опит на експертите, които предлагат решения за справяне с изменението на климата, неравенството, градската мобилност и други.
Ехо камери: Защо си в такава и как да се измъкнеш от нея
В епохата на „социалната дилема“ ние се оказваме все по-отдалечени от тези, с които не сме съгласни. „Племенните“ разделения се простират далече отвъд фийда в социалните медии, те оказват влияние върху нашия мироглед, нашите ценности и най-важното, нашите действия. Какво може да научим от поведенческите науки за укрепването на днешната социална структура?

Премахнете стигмата: Психично здраве
Разговорите за устойчивостта и уязвимостта никога не са били по-важни. Говорителите на Nudgestock ще споделят най-добрите си съвети за запазване на личното пространство и това на другите, подкрепени с най-новите им изследвания и богат опит.

Борба с пандемията: Кога да подбутвате или да натискате
Чуйте мислите на ораторите за поведенческия аспект на коронавируса Covid-19 и как да се справим с неговото разпространение.

Рори Съдърланд, CEO на Ogilvy Consulting и vice-chairman на Ogilvy UK, заявява: "Едно от най-интересните събития през последната година е, че изведнъж всеки бизнес въпрос е поведенчески въпрос. Никога не е имало момент, в който маркетинговата проницателност и творчеството да са били по-необходими за бизнеса и правителствата. Във времена на стабилност бизнесите са склонни да приемат човешкото поведение като даденост и се фокусират върху по-детерминираните, оперативни въпроси. Сега, освен ако не можете да отговорите първо на човешките въпроси, всеки друг въпрос е теоретичен. С Nudgestock се стремим да обединим някои от най-добрите мислители в поведенческите науки с простата цел да изследваме как хората в реалния свят мислят, решават и действат – нещо, което никога не е било по-належащо."

Някои от хедлайнерите на Nudgestock 2021 г. са:
Джон Клийз – известния британски актьор, комик, сценарист и продуцент, един от съоснователите на комедийната трупа Монти Пайтън, която създава популярни телевизионни сериали и четири изключително успешни филма „И сега за нещо съвсем различно“ (1971), „Монти Пайтън“ и „Свещеният Граал“ (1974), „Животът на Брайънв (1979) и „Смисълът на живота“ (1983). Освен това той е съавтор и участва в изключително популярния сериал „Fawlty Towers“ и филма „Риба, наречена Уанда“, за който печели номинация за Оскар за най-добър оригинален сценарий. Клийз е автор и на две най-продавани книги по психология „Семейства и как да оцелеем в него“ и „Живота и как да успем“.

Даниел Канеман е известен психолог и нобелов лауреат, автор на бестселъра „Мисленето“ и е един от лидерите на съвременната поведенческа икономика. В края на 70-те и началото на 80-те години Канеман и Амос Тверски публикуват два знакови документа, полагащи основата на това, което е предмет днес: „Теория за перспективата: Анализ на решението под риск“ и „Съждение при несигурност: евристика и предразположения“. Оттогава Канеман преминава към изучаването на нови предмети, включително хедонична психология, алгоритмичен анализ на данни а наскоро и изкуствения интелект. Той също така е прекарал няколко години като консултант на водещи фирми за финансови услуги в цял свят. Последната книга на Канеман „Шум“, публикувана през май 2021 г., обяснява как и защо хората са толкова податливи на шум в преценките си и какво може да се направи по въпроса.

Серита Бетеа, след като е получила докторска степен по когнитивна психология е прекарала над 25 години, прилагайки принципите на поведенческите науки към разработването на продукти, маркетинга, иновациите и дизайна. Кариерата й обхваща автомобилната индустрия както във Ford Motor Company, така и в Toyota като водещ инженер по човешки фактори, Kimberly-Clark Corp, където ръководи приемането на поведенчески рамки за управление на платформи за изграждане на марки, а наскоро и в The Coca-Cola Company, където използва моделите на поведение и вземането на решения за подхранването и поддържането на растежа на марката.

Шахзийн Атари е доцент в O'Neill School по обществени и екологични въпроси на Университета на Индиана в Блумингтън, чието изследване се фокусира върху преценките и решенията на хората относно изменението на климата и използването на ресурси. Тя е проучила как хората мислят за енергията и използването на водата, как хората концептуализират водните системи и в момента изучава как да използва разказването на истории, за да обедини фактите и чувствата и да мотивира кнкретни действия по изменението на климата.

Руби Уокс е изключително успешен комик и водещ, която имаше собствено предаване в Би Би Си в продължение на 25 години, интервюирайки между другото хора като Доналд Тръмп, Имелда Маркос, Мадона и О. Дж. Симпсън. Тя е автор на четири най-продавани книги на Sunday Times, а също така има магистърска степен по майндфулнес когнитивна терапия от Оксфордския Университет и е високо ценен лектор на TedTalk Global.

Регистрирайте се за да имате място на Nudgestock 2021 и вижте пълната програмата тук.