Walmart – оптимизъм чрез реклама

В период на растяща инфлация, променящи се приоритети на клиентите и предизвикателства за бизнеса, Walmart намира интересни решения.

от Redlink
Walmart – оптимизъм чрез реклама

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Ситуацията в момента поставя редица предизвикателства дори пред големите търговци с мащаба на Walmart: инфлация с 40-годишен връх, продажбите растат, но маржовете намаляват, профилът на купувачите се променя и търговците трябва да гледат към нови източници на растеж.

Walmart може да бъде показател в много аспекти на широката американска икономика и следователно да служи като индикация за това как хората реагират на явления като инфлацията, но също така е лидер в разширяването на марката в различни посоки, като в някои отношения има политика, подобна на тази на Amazon.

Продажбите на Walmart са се увеличили с 6,5% на годишна база, но оперативната печалба все още се очаква да спадне между 9 и 11% (леко подобрение спрямо очакванията през юли за 13% намаление на печалбата).

Все повече купувачи със средни и по-високи доходи използват Walmart, с оглед затрудненото финансово състояние на домакинствата. Компанията приписва по-голямата част от печалбите си на пазарния дял на купувачите, които печелят над $100 000 годишно.

Електронната търговия продължава да нараства с 12% през последното тримесечие. В момента Walmart заема 55% от онлайн пазара на хранителни стоки в САЩ.

Ръководителите на Walmart обявиха през изминалата седмица, като част от анализа за печалбите през тримесечието, че компанията ще включи Paramount+, услуга за стрийминг, като допълнително предимство към своята програма за лоялност Walmart Plus.

Глобалният рекламен бизнес на Walmart е нараснал с "почти 30% през Q2", обяснява финансовият директор Джон Дейвид Рейни в разговор с инвеститорите.

Въпреки че остава малка част от огромния бизнес на компанията, привличането на нови рекламодатели в екосистемата на Walmart е част от по-дълготрайна стратегия за осигуряване на повече приходи от продукти и услуги с висок марж, които „водят до по-трайни потоци от печалби, докато се разрастват“, добавя Рейни.

Рекламното пространство в Walmart е привлекателно за нарастващ брой рекламодатели, като броят им в Walmart Connect се е увеличил със 121% през последната година. Това все още е много далече от основния конкурент Amazon, който в края на 2021 година има около 15 пъти по-висок приход от реклами. Фокусът на Walmart обаче е ясен – през юни компанията обяснява как сайтът има 150 милиона седмични посещения и че разширява тестовете си на телевизионни реклами, от които може да се пазарува директно

Освен това Walmart е бизнес, който вече е по-глобален от само физическата търговия, предвид възможностите му в Мексико и на огромния индийски пазар, където Walmart е мажоритарен собственик на Flipkart, водеща компания за електронна търговия.

„Подобренията в търсачката ни и големите масиви данни от първа ръка за купувачте водят до подобрения в ефективността за нашите рекламодатели“ - казва Дъг МакМилън, главен изпълнителен директор.