Вода вместо бира

Ambev преминава от производство на бира към бутилиране на вода за жертвите на наводненията в Рио Гранде до Сул в Бразилия.

от Redlink
Вода вместо бира

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

След отминаването на пандемията Европа постепенно забравя за масовите кризи, изискващи бърза намеса на правителства и компании. Междувременно стотици хиляди бразилци са разселени вътрешно след опустошителните наводнения в Рио Гранде до Сул. Това е най-лошото природно бедствие, което държавата някога е виждала. Жестоката ирония на наводненията е, че те често са съчетани с критичен недостиг на питейна вода, какъвто е сега случаят в Бразилия.

Притичвайки се на помощ на големи части от населението, борещи се за достъп до питейна вода, пивоварният гигант Амбев спира производството на бира в своя завод Viamão и преминава към бутилиране на вода. За целта компанията купува ново оборудване, за да увеличи производството и си партнира с Ball Corporation, която дарява консерви. Разпространението започва веднага след старта на производството. Само за първата семица на месец май компанията вече е дарила 560 000 литра, а занапред ще произвежда по над 850 000 кутии с по 473 ml вода дневно.

Марките са в уникална позиция да действат като първа помощ по време на криза, като използват своите ресурси, инфраструктура и обхват, за да предоставят критична помощ. Техните бързи действия могат да окажат значително въздействие, предлагайки не само облекчение, но и надежда на засегнатите общности. С нарастването на екстремните метеорологични явления по целия свят необходимостта от подобни интервенции ще става все по-честа, така че всеки натрупан опит и пример може да се окаже критично важен.