TikTok навлиза в територията на YouTube

TikTok тества дълги видео формати, с което директно се оглежда в конкурента си YouTube, но може би губи уникалността си.

от Redlink
TikTok навлиза в територията на YouTube

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Различни източници съобщават, че TikTok тества по-дълги, по-ангажиращи видео формати до 15 минути - траектория, която предлага нови възможности за рекламодателите. В същото време конкурентите на приложението продължават да са съсредоточени върху предлагането на по-кратки формати.

TikTok се е развил във времето от платформа, насочен към младите хора до място, способно да осигурява все по-широко поле за изява на рекламни формати в свят на намаляващ интерес, благодарение на своята уникална култура, съдържание и огромна аудитория. Удължаването на неговите видео формати със сигурност е предназначено да разшири допълнително неговата привлекателност и ангажираност.

Като цяло повече възможности за ангажиране са винаги добра новина за рекламодателите, особено ако по-дългите видеоклипове създават възможност за реклами по средата на видеоклипа или други формати. Винаги обаче съществува тенденцията за копиране сред платформите, което подкопава това, което ги прави популярни на първо място.

Сайтът за технически новини TechCrunch потвърждава по-ранни наблюдения в социалните медии, които показват, че TikTok тества увеличено ограничение за дължина на видеоклиповете за някои потребители. Новата опция ще доведе до увеличаване на 10-минутната максимална дължина до 15 минути.

Последното увеличение на дължината на видеоклиповете в TikTok е от началото на 2022 г., когато максималната продължителност е повишена от три минути на 10 минути.

Сегашният ход ще позволи на създателите на съдържание да разширят посланията си в по-дълги видеоклипове, които могат директно да започнат да съперничат на YouTube за неговите средни до дълги видеоклипове, както и ще насърчи тестване на хоризонтални видеоклипове на цял екран. Остава отворен въпросът дали това ще продължи да бъде TikTok такъв, какъвто го познават и харесват потребителите.