The Comfort Zone - новото българско видео за adidas

Новaта колаборация на &play studio със световния спортен бранд включва кадри, генерирани с изкуствен интелект

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новият клип за Adidas Sportswear - серия продукти на adidas, вече налична у нас в търговската мрежа на Sport Depot, е създаден от творческото студио &play. Това е втората колаборация на творческото студио &play със световната спортна марка, а лица на кампанията са певицата Мила Роберт и режисьорът Крис Захариев.

Посланието на видеото обръща общоприетото схващане, че единствено в зоната си на комфорт човек може да постига успехи. „Съвсем напротив – стремежът на поколението, към което тази серия продукти е насочена, е да се чувства еднакво добре навсякъде и в различни роли“, споделя Димитър С. Стефанов, творчески директор на &play.

В подготовката за снимачния процес са включени няколко кадъра, изцяло генерирани от изкуствен интелект. Предизвикателството при използването на този похват е „връщането“ към реалния кадър и реалния свят, което се случва плавно, благодарение на цветовата палитра, използвана при декора на снимачната локация.

Употребата на AI инструменти заляга в стратегията на &play за ефективен и ефектен работен процес. „На пазара ежедневно се появяват буквално хиляди решения, базирани частично или изцяло на изкуствен интелект. Те ни дават възможност да обогатим визуално творческата част от работата си, или да ускорим значително техническата. Такъв е и случаят с The Comfort Zone ­– работихме със Stable Diffusion, за да получим повече контрол върху крайния резултат на зададените prompt-ове“, разказва Иван Тотев, творчески директор на &play.

Кампанията, която включва дигитална реклама и социални медии, стартира в края на април в каналите на adidas и Sport Depot, в партньорство с агенцията B+RED.


\