Стартира първата базирана на AI платформа за писане на брифове

Briefly подобрява процеса на писане на брифове и улеснява създаването на по-добри отправни точки за творческа работа

от Redlink
Стартира първата базирана на AI платформа за писане на брифове

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Не е тайна, че най-добрата и най-ефективна творческа работа е продукт на ясен и кратък бриф, но тъй като половината от маркетолозите съобщават, че никога не са имали официално обучение по писане на брифове, а мнозина дори не осъзнават, че техните агенции се нуждаят от писмен бриф, а същевременно една трета от маркетинговите бюджети са пропилявани в погрешно насочена работа, един планьор от Saatchi&Saatchi заедно със свой бивш колега, акаунт мениджър от AMV BBDO във Великобритания виждат ниша в пространството на маркетинговите технологии за платформа, която улеснява вдъхновяващи, провокиращи и ясни брифове.

С навлизането на AI (изкуствен интелект) в много сфери на съвременния живот, Юън Пател и Габриел Сейърс го използват, за да създадат Briefly - нова платформа за брифинг, базирана на изкуствен интелект, която използва най-новите разработки в технологията за обработка на естествен език, за да подобри процеса на писане на брифове и да улесни по-добрите отправни точки за творческа работа.

Платформата, която предлага генерирани от изкуствен интелект, валидирани от хора съвети, подкани и обратна връзка, специално предназначени за маркетингови брифове, стартира в Alpha-версия в края на 2022 г. и беше залята от интерес, откакто стана публична. Сега преминавайки към своята бета версия, новата маркетингова помощна програма кани марките да се свържат с нея и в момента създава персонализирани платформи за избран набор от клиенти преди пълното си стартиране през лятото на 2023.

Използвайки комбинация от налични в търговската мрежа и патентовани модели, за да предостави своята услуга, Briefly е подкрепен от набор от технически съветници и сътрудници, чийто опит варира от Deepmind (изследователската лаборатория на Google за изкуствен интелект) до Meta и лабораториите по компютърни науки в университетите в Кеймбридж и Оксфорд ( съответните алма матери на Юън и Габриел).

Юън Пател, съосновател на Briefly и плановик в Saatchi & Saatchi, казва: „Ние знаем от първа ръка колко въздействащ може да бъде един страхотен бриф. Маркетинговите брифове са трамплинът за цялата брилянтна креативност, която тази индустрия произвежда всеки ден. Така че в Briefly ние изграждаме платформа, която позволява на всеки маркетолог да пише ясни, кратки, вдъхновяващи брифове и да се заеме с чудесна работа по-бързо. Бяхме вдъхновени от интереса и подкрепата, които вече получихме, и ни предстоят вълнуващи няколко месеца, докато започнем да работим с нашите първи партньори.“