Стартира „Ние сме Европа” – кампания на Европейската Туристическа Комисия в партньорство с Euronews, целяща да насърчи пътуванията отново

Кампанията цели да насърчи хората да пътуват отново при поетапното отпадане на рестрикциите, въведени в Съюза зарaди COVID-19 и показва красотата, разнообразието и духа на Европа.

Текст: Красимир Папазов от Redlink , Източник: ETC

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Европейската Туристическа Комисия (ЕТК) е организация с нестопанска цел и седалище в Брюксел, в която членуват 33 национални туристически организации от 32 страни в Европа, включително и България, представена от Министерството на туризма. Основната дейност на ЕТК е да стимулира туризма в Европа като цяло и в частност във всяка отделна страна.

ЕТК се обединява с Euronews за създаването и лансирането на рекламна кампания „Ние сме Европа“, целяща да вдъхнови хората да се подготвят да пътуват отново, след поетапното отпадане на ограниченията за придвижване в Европа.

Кампанията е с продължителност до края на юли и включва телевизионните и дигитални платформи на Euronews, както и дигиталните платформи на партньорите на ЕТК и е насочена основно към европейските пазари. Ресурсите на кампанията са отворени и налични за споделяне с #visiteurope в социални медии.

Едноминутният клип, създаден от Euronews, разпалва въображението и поражда нетърпение за предстоящи пътувания и туристически изживявания. Рекламата напомня на хората за красотата на природата и неповторимото разнообразие от гледки, култури, общности и историческото наследство, които могат да се открият в страните от Европа. Кампанията промотира устойчивия туризъм и подчертава уникалната способност на пътуванията да сближават хората.

С планираното безопасно отваряне на границите след изолацията заради COVID-19, опазването на здравето продължава да бъде приоритет за ЕС. С цел да се помогне на европейските граждани да се насладят на своите ваканции и пътувания, в страните от съюза е създадена и интерактивната платформа https://reopen.europa.eu/bg/, която улеснява планирането на пътуванията и почивките в Европа и съдържа актуална информация за мерките за безопасност в отделните страни.