Shutterstock ще предостави съдържание за продължаващите инвестиции на Meta в AI

Shutterstock разширява дългогодишната си връзка с Meta

от Redlink
Shutterstock ще предостави съдържание за продължаващите инвестиции на Meta в AI

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Водещата глобална творческа платформа Shutterstock ще подпомогне непрекъснатите инвестиции на Meta в AI. Разширената връзка отразява ангажимента, който двете компании имат да бъдат в челните редици на иновациите в областта на изкуствения интелект(AI), както и силата на обширната библиотека със съдържание на Shutterstock.

Със своята водеща в индустрията библиотека от висококачествено съдържание, фокуса си върху предлагането на нови творчески предложения на пазара и опита си в създаването на мащабна екосистема, която компенсира и свързва творците с колаборатори, Shutterstock е идеалният партньор за лидери в индустрията, инвестиращи в създаването на нови преживявания, задвижвани от AI. Докосвайки се до колекцията от милиони изображения, видеоклипове и музика на Shutterstock, Meta планира да използва тези набори от данни, за да разработи, обучи и оцени своите възможности за машинно обучение.

„AI има потенциала да предизвика експлозия от креативност“, каза Пол Хенеси, главен изпълнителен директор на Shutterstock. „Shutterstock разширява дългогодишната ни връзка с Meta, която следва нашите партньорства с OpenAI и LG AI Research, обявени миналата година, за да подсилим мисията си да инвестираме в технология, която вдъхва живот на творческите идеи по-бързо. Искаме да автоматизираме натоварената работа, необходима за завършването на творчески проекти и да помогне на създателите да разберат как работата им резонира. Нашето съдържание ще остане в основата на тези постижения както на, така и извън нашата платформа, и ще продължим да оформяме бъдещето на генеративния AI по начин, който е етичен и артистично центриран."

Тази разширена връзка с Meta е част от по-голямата стратегическа визия на Shutterstock да бъде в центъра на технологиите, дизайна, съдържанието и иновациите. Shutterstock е една от първите компании, които плащат на артисти за техния принос в обучението на модели за машинно обучение и се е доказала като доверен партньор на тези, които навлизат в пространството, като гарантира отговорното създаване и лицензиране на съдържание с прозрачен IP трансфер.