Shutterstock предлага нови възможност за напълно адаптивнo визуално съдържание

Shutterstock Creative AI предоставя безкрайни възможности за персонализиране на 700-те милиона лицензирани изображения в библиотеката на компанията.

от Redlink
Shutterstock предлага нови възможност за напълно адаптивнo визуално съдържание

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Shutterstock - водещата глобална творческа платформа, предлагаща висококачествено творческо съдържание за марки, дигитални медии и маркетингови компании, представи Shutterstock Creative AI - нови, задвижвани от AI, функции за редактиране на криейтив, с които компанията заявява потенциала си за безкрайни възможности за преработка и усъвършенстване на повече от 700-те милиона лицензирани изображения, налични във библиотеката на компанията.

Бета версията на Shutterstock Creative AI използва приоритетния достъп на компанията до най-новата технология OpenAI, поддържаща интегрирането на възможностите за синтетичен монтаж. Това позволява на клиентите на Shutterstock не само да генерират ново съдържание с помощта на AI, но и лесно да редактират и трансформират всяко изображение в цялата библиотека на Shutterstock, за да ускорят генерирането на идеи и производството.

"Shutterstock е основана с цел да преодолее пропастта между фотографите и творческите професионалисти, които искат да лицензират съдържанието си", казва Пол Хенеси, главен изпълнителен директор на Shutterstock."Това ново предложение ще доближи клиентите ни една стъпка по-близо до желания от тях криейтив, сякаш те самите режисират фотосесията."

Със своите шест основни възможности за редакция на изображения, допълнителните си вторични функции като AI виртуален асистент за дизайн и най-модерните филтри, налични в индустрията, както и с допълнителни функции, които се очаква да стартират по-късно, Shutterstock Creative AI ще даде възможност на марките, дигиталните медии и маркетинговите компании да отключат трансформативни възможности в създаването на съдържание и идеи.

Основните функции на Shutterstock Creative AI включват:

Magic Brush: Магическо модифициране на изображение, като с четката се отбелязват областите, които потребителя иска да промени, и просто трябва да опише какво иска да добави, замени или изтрие
Вариации: Генериране на алтернативни опции на всяко лицензирано или AI-генерирано изображение
Разширяване на изображението: Разширяване на изгледа на всяко изображение, толкова лесно, колкото е да се намали мащаба през обектива на камерата, за да се види повече от сцената зад централното изображение
Интелигентно преоразмеряване: Автоматично променяне на формата на изображението, за да съответства на размерите, от които се нуждае потребителя
Отстраняване на фона: Премахване или замяна на фона, когато обектът на изображението е перфектен, но фонът не е
AI Image Generator: Стартиран в бета версия по-рано тази година, като скоро ще бъде актуализиран с най-новата версия на Dall-E, този инструмент позволява на всеки да създава висококачествени визуализации с етичен произход за секунди (готови за лицензиране и за обезщетения за търговска употреба), като просто описва това, което търси.

Артистите ще бъдат компенсирани, ако техни изображенията са лицензирани след редактиране. Въпреки това, в съответствие с Насоките за сътрудници и подаване на съдържание на Shutterstock, генерираното или редактирано от AI съдържание няма да бъде приемано за лицензиране на платформата, за да се гарантира допълнително защитата на интелектуалната собственост на сътрудниците и правилното възнаграждение на артистите. Shutterstock наскоро се присъедини към Инициативата за автентичност на съдържанието (CAI), чрез която компанията ще подкрепи целите на CAI за справяне с разпространението на подвеждаща информация онлайн чрез прилагането на технически стандарти за сертифициране на източника и историята на медийното съдържание чрез интегриране на идентификационни данни. Shutterstock възнамерява да интегрира основния стандарт на CAI Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) в своите AI възможности и различни инструменти за творчество, включително DALL E (захранваният от AI Image Generator) и набор от приложения, задвижвани от AI, за да защити допълнително своите потребители с проверима и очевидна информация във всички форми на съдържание. С идентификационните данни за съдържание това ще включва гарантиране, че всеки актив е сертифициран със защитени метаданни за неговото създаване, авторство и история на редактирането му.

Shutterstock ще демонстрират на живо функциите на Shutterstock Creative AI на 9 ноември по време на виртуалната серия Shutterstock Showcase: Creative AI.