Рекламата в Pinterest вече е възможна и от България

Платформата за визуално вдъхновение обяви международното си партньорство с Httpool което предоставя възможности за фирми от България

от Redlink
Рекламата в Pinterest вече е възможна и от България

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Httpool (част от Aleph Group), водещ глобален доставчик на дигитална реклама с покритие в над 50 държави, обяви международното си партньорство за продажби с Pinterest. Ролята на Httpool е да осигури достъп и управление на реклами в страните от региони, където Pinterest не предлага такава възможност до момента.

Партньорството ще позволи предлагането на рекламните решения на Pinterest и в България.

Pinterest е платформата за визуално вдъхновение, която хората по целия свят използват, за да пазаруват продукти, персонализирани според техния вкус, да намират идеи за офлайн занимания и да откриват най-вдъхновяващите творци. Със седалище в Сан Франциско, Pinterest стартира през 2010 г. Хората са запазили повече от 390 милиарда пина с различни интереси – от изграждане на домашен офис до приготвяне на нова рецепта и планиране на почивка.

Като партньор Httpool е в позиция да предложи на дадена компания или бранд да рекламира в Pinterest за първи път.

Повече от 460 милиона души влизат в Pinterest всеки месец, за да изберат продукти за своя гардероб, за новия си дом, за следващата почивка и много други. Рекламодателите имат шанса да се „впишат“ в тези моменти на планиране и да генерират естествена съвместимост с потребителите, търсещи марки, които да вдъхновят следващата им покупка.

„Pinterest е уникална платформа с напълно интегриран цикъл на услугите, в която рекламите могат да представляват смислено съдържание. Ентусиазирани сме от партньорството си с Httpool и от стойността, която то ще донесе на нашите потребители в Pinterest", посочва Бил Уоткинс, главен финансов директор в Pinterest. „Pinterest свързва рекламодатели със заинтересовани потребители и то в момента, когато те са отворени за възприемането на марките. Широкото портфолио клиенти на Httpool в глобалните региони ще помогне за привличането на редица нови рекламодатели в платформата и ще ни позволи да предоставяме по-релевантни реклами на потребителите, когато те търсят вдъхновение, за да предприемат действия“, допълва той.

Рекламодателите от България, с кампаниите на своите търговски марки, вече ще имат достъп до силно ангажираната аудитория на Pinterest – аудитория, която посещава платформата с желанието да открие идеи и да се вдъхнови.

„За нас е важно да си партнираме с Pinterest, за да помогнем на нашата мрежа от 21 000 клиенти да постигне резултати и растеж, като се ангажира с аудитория, която естествено идва в платформата, за да пазарува", изтъкна Венцислав Костов, управител на Httpool България. „Сега нашите клиенти ще имат възможност да управляват всичко – от познаването на марката до вариациите при покупка, докато ние предоставяме нов достъп на Pinterest до някои от най-бързо развиващите се икономики в света”, добави той.

Рекламата в Pinterest e възможна от България с покритие за близки пазари като Гърция, Кипър, Румъния, Чехия, Словакия и Унгария, както и глобално до Аржентина, Австралия, Австрия, Белгия, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Япония, Люксембург, Малта, Мексико, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария, Обединеното кралство.

Това е шанс и нова, неизползвана рекламна територия за компании от България, които произвеждат или изнасят стоки и услуги или осъществяват бизнес обмен със страните от тези региони.