Publicis Groupe придобива VIVnetworks, създавайки най-мащабното международно афилиейт маркетинг решение

VIVnetworks - лидерът в афилиейт маркетинга в Централна и Източна Европа, се обединява с маркетинг платформата CJ, част от Publicis Groupe, създавайки най-мащабното международно афилиейт маркетинг решение

от Redlink
Publicis Groupe придобива VIVnetworks, създавайки най-мащабното международно афилиейт маркетинг решение

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Publicis Groupe обяви придобиването на VIVnetworks, водеща афилиейт маркетинг агенция в Централна и Източна Европа. С клиентско портфолио от над 900 търговци от 27 държави, VIVnetworks помага на брандове в електронната търговия да измерват ефективността на маркетинг комуникациите си, така че да стимулират повече онлайн продажби и да постигнат бизнес ръст както в Централна и Източна Европа, така и на международно ниво.

Рекламните инвестиции в афилиейт маркетинг в глобален план се равняват на 14 милиарда долара и продължават да растат, като очакванията са да достигнат 15.7 милиарда долара през 2024 г. Афилиейт маркетингът се превръща във все по-важна част от търговската екосистема, защото обединява технологии и партньорства в едно, за да създава стойностна ангажираност при онлайн пазаруването и съответно ръст на печалбите.

VIVnetworks ще бъде интегрирана с глобалната маркетинг платформа за ефективност CJ на Publicis, за да предложи най-обхватното решение за афилиейт маркетинг в света. Работейки рамо до рамо с наскоро придобитите компании в портфолиото на Publicis Groupe - Profitero и CitrusAd, както и с лидера в дигиталната идентичност Epsilon, разширената афилиейт маркетинг услуга ще обогати търговското портфолио на Publicis Groupe. Съответно, това ще допринесе за по-задълбочено разбиране на потребителите и продуктите, което води до предлагането на по-персонализирани препоръки, отстъпки и ползи на всеки етап от потребителския път. Моделът “Power of One” на Publicis Groupe също ще допринесе за това клиентите да имат пряк достъп до най-добрите услуги и технологични решения в сферата на афилиейт маркетинга.

Съвместно, CJ и VIVnetworks ще създадат множество възможности – за брандове с международно присъствие и издатели, които ще могат да разширят присъствието си в пазарите от Централна и Източна Европа и съответно за тези, които вече имат регионално присъствие, да се разрастнат на глобално ниво. Партньорството се превръща в регионален център за върхови постижения за рекламисти, издатели и агенции. Те ще могат да получават стратегическа помощ от екипи, специализирани в наука за данните (data science), продукти и тяхната технологична разработка, ​ издателства и разрастването им, както и превенцията на измами. Двете компании си партнират от десетилетия в създаването на отличаващи се афилиейт маркетинг програми.

VIVnetworks ще бъде интегриран впредложението на CJ за територията на Европа и ще работи под ръководството на Тобаяс Алгейер, старши вицепрезидент за EMEA (Европа, Близък Изток и Африка), базиран в Мюнхен. Основателите на VIVnetworks- Владан Хежник, главен изпълнителен директор и Робърт Студени, главен оперативен директор, ще се присъединят към изпълнителното ръководство на CJ за Централна и Източна Европа.