Промо код: DEMOCRACIA

Бразилският онлайн ритейлър Mercado Livre продава конституцията с 99% намаление.

от Redlink
Промо код: DEMOCRACIA

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

На 8 януари 2023 г. привърженици на бившия президент на Бразилия Жаир Болсонаро щурмуваха Конгреса, Върховния съд и президентския дворец на страната. Опровергавайки законните изборни резултати, болсонаристите поискаха преврат.

В отговор на техния неуспешен, но тревожен опит, най-големият онлайн търговец в страната, Mercado Livre, излезе със специална оферта: клиентите могат да закупят копие от Федералната конституция на Бразилия с отстъпка от 99%. Офертата е ограничена до една покупка на жител, използвайки промо код DEMOCRACIA.Като предлага бразилската конституция на символична цена, Mercado Livre едновременно подчертава значението на демокрацията и напомня на хората за техните споделени ценности.

Живеейки в едно фрагментирано и поляризирано общество, потребителите все повече очакват от марките да заемат позиция. Според последното проучване за доверието Edelman Trust Barometer хората вярват на бизнеса много повече, отколкото на правителствата си.

Клиентите на Mercado Livre реагират с ентусиазъм отпечатаните конституции свършват бързо. В своите акаунти в социалните медии MeLi споделят линк към онлайн копието на конституцията и обещават скоро да върнат хартиената версия в наличност.