Поправките на дрехи стават масови с Patagonia

Центърът за поправка на дрехи на марката предлага всички производители да се възползват и обединят в предлагането на услугата.

от Redlink
Поправките на дрехи стават масови с Patagonia

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новият ремонтен център на Patagonia в Амстердам е проектиран да бъде споделян и с други марки. Като част от своята гаранционна програма Ironclad Guarantee, марката за продукти за активности на открито Patagonia отдавна предлага поправки на продуктите си. Нейният център за ремонт в Рино, Невада, е най-голямото съоръжение за поправка на облекло в САЩ, докато мрежа от ремонтни звена в Европа удължава живота на около 1000 облекла всеки месец.

За да поддържа предлаганото оборудване за по-дълго време, Patagonia отваря ново място за ремонт в Амстердам: United Repair Center. Новото в този център е „обединената“ част — в допълнение към Patagonia, други марки се насърчават да се присъединят, което ги улеснява да предлагат ремонтни услуги на собствените си клиенти. Собствениците на неволно скъсан чифт дънки Scotch & Soda например, вече могат да ги поправят там безплатно.

United Repair Center е разработен в партньорство с холандското социално предприятие Makers Unite, което обучава и наема на работа бежанци или „креативни новодошли“. През септември 2022 г. центърът ще стартира курс за обучение на 300 студенти като сертифицирани техници за ремонт на текстил през следващите няколко години, възнамерявайки да увеличи капацитета си и да поправя до 300 000 облекла годишно.

В модната индустрия подвеждащите твърдения за екологичност на марките са широко разпространени. В Обединеното кралство една четвърт от жалбите за подвеждащи екологични твърдения са срещу търговци на модни стоки. Потребителите и другите заинтересовани страни все повече изискват действителен напредък от марките в това отношение.

Предлагането на ремонт е очевиден начин да се превърнат добрите намерения в сигурни действия, тъй като ползите за околната среда от продължително носене на съществуваща дреха са по-големи от закупуването на нова, дори ако е произведена по устойчив начин. Но логистиката, свързана със създаването на специализирани услуги за ремонт, може да бъде плашеща. Ето защо комбинираните усилия като тези на United Repair Center имат смисъл. Подобни услуги демонстрират истински, дългосрочен ангажимент към опазването на природата.