Петър Кесерджиев и Радомир Иванов поемат управлението на Saatchi&Saatchi Sofia

Двамата бизнес лидери ще съчетават криейтив експертизата на екипа с иновативните бизнес решения на Publicis Groupe

от Redlink
Петър Кесерджиев и Радомир Иванов поемат управлението на Saatchi&Saatchi Sofia

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Водещата творческа агенция Saatchi & Saatchi Sofia, част от Publicis Groupe България, задава нова посока на бизнес развитието си. От началото на октомври тази година, Петър Кесерджиев и Радомир Иванов поемат управлението на агенцията, за да надградят доказаните подходи с нови творчески решения, които да отговарят на съвременна роля на брандовете.

Петър Кесерджиев се завръща в семейството на Saatchi & Saatchi Sofia през 2018 г. като главен творчески директор, за да развие потенциала на агенцията в създаването на креативни и ефективни кампании, които носят стойност за брандовете и хората. Той има над 16 години опит в рекламната индустрия, заемайки различни творчески позиции. През годините участва в създаването на кампании, отличени с множество отличия, както на локални фестивали, така и на международни. Богатият му опит, като част от журито на редица творчески фестивали като Ad Black Sea Georgia и KIAF Ukraine, му позволява да има обширен поглед над развитието на творческия продукт в индустрията. Преподава в НБУ и други водещи университети в страната по специалност „Реклама и Графичен дизайн“.

Радомир Иванов има дългогодишен опит от над 15 години в рекламния сектор. Присъединява се към екипа на Saatchi & Saatchi още през 2007 г. и оттогава има ключова роля за едни от най-забележителните и награждавани кампании за агенцията. В продължение на 5 години преподава в магистърската програма на Saatchi & Saatchi в партньорство с ВУЗФ и е един от основалите на Saatchi Circle. Заедно с екипа си печели първото злато за България в категория Film на творческия фестивал Golden Drumпрез 2019 г. Два пъти грабва титлата „Агенция на годината“ в Effie България през 2016 и 2019 г.

Двамата ще заложат на модела на управление в партньорство, който не е нов за Publicis Groupe в световен мащаб, a към днешна дата става все по-привлекателен и логичен, особено за компании с управление, базирано на гъвкавост, бързина и създаващи продукти в съвременния свят на платформите. Екипът в София ще работи в засилено сътрудничество с международните експерти на Групата, както на регионално, така и на световно ниво, в полза на клиентите.

Творческият бизнес тандем фокусира вниманието си върху улавянето на тенденциите с помощта на данни, технологии и стратегически анализи. Усилията и на двамата ще водят екипите към разработване на бизнес насочени идеи, облечени в силен творчески продукт, които имат силата да създават стойност и генерират ръстове. Творческото съвършенство е успешният бизнес инструмент, на който екипът ще заложи, за да постига стремежите си.

„Целта ни е да активираме творческия потенциал на екипа на Saatchi & Saatchi на следващо ниво, създавайки работещи творчески идеи. Един от подходите ще бъде със сигурност персонализацията на криейтив продукта, така че да подпомогнем достигането до потребителя, което вече е един доста комплексен и скъп процес. Не бива да забравяме, че брандовете, които са релевантни на местната култура са много по-близки до потребителите и това е другото направление, по което ще надграждаме продукта си,“ коментира Петър Кесерджиев. Радомир Иванов, допълва: „Международната мрежа, от която сме част, отваря пред нас вратите на обмяна на знания с останалите творчески екипи в региона на Централна и Източна Европа. Това ще подпомогне усвояването на актуалните тенденции и използването на платформите като място за генериране на творчество, стъпвайки на самите тях и това, за което са създадени. Вярвам, че подобна интеграция ще развие екипа, а продуктът ни ще получи нужното признание на международна сцена, което в крайна сметка ще бъде в услуга на бизнеса на нашите клиенти.“