Pepsi с ново лого и нова идентичност на марката

Промяната е посветена на 125-та годишнина на марката и ще бъде поетапно въведена във всички точки на контакт на марката до 2024г.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Pepsi, емблематичната световна марка, разкрива ново лого и система за визуална идентичност, първата актуализация на емблематичното лого на Pepsi от 14 години насам. Pepsi ще пусне новия облик в Северна Америка тази есен, навреме за 125-ата годишнина на марката и постепенно и в световен мащаб през 2024 г., отбелязвайки следващата ера на марката с поглед към бъдещето.

В допълнение към новия персонализиран шрифт, ключовите елементи на дизайна включват повторно обединение на глобуса на Pepsi и изписването на думата, актуализирана цветова палитра, която сега включва по-наситено електриково синьо с черно, за да внесе контраст, жизненост и съвременен прочит, както и изцяло нов силует на кеновете.

Новата идентичност е създадена вътрешно от екип, ръководен от старши вицепрезидент и главен дизайнер на PepsiCo Мауро Порчини, който се присъединява към корпорацията през 2012 г. Логото и визуалната идентичност внимателно заимстват капитал от 125-годишната история на марката и включват модерни елементи, за да създадат външен вид, който е безспорно актуален и безспорно Pepsi. „Проектирахме новата идентичност на марката, за да свържем бъдещите поколения с наследството на нашата марка, съчетавайки разграничението от нашата история със съвременни елементи, за да сигнализираме нашата смела визия за това, което предстои“ коментира Порчини.

В основата си марката Pepsi е вдъхновена от това да помага на феновете да избират повече моменти на безкомпромисно удоволствие. В един все по-дигитален свят, съживеният и различен дизайн въвежда движение и анимация във визуалната система, отключвайки повече гъвкавост за Pepsi да се движи между физически и цифрови пространства, от рафтовете в магазините за тъърговия на дребно до метавселената. Той също така позволява по-безпроблемно и творческо сътрудничество с партньори и търговци на дребно и повече гъвкавост за ангажиране на феновете на местата, където пазаруват, вечерят, работят и играят.


„Не бихме могли да бъдем по-развълнувани да започнем нова ера за Pepsi, тъй като този вълнуващ нов и модерен облик ще доведе до разграничаване на марката, за да се покаже по-голяма и по-смела и да помогне на хората да намерят нови начини да се насладят без извинения на нещата, които обичат. Тази нова визуализация системата разкрива най-доброто от богатото наследство на марката Pepsi, като същевременно прави огромен скок напред, за да я подготви за успех в един все по-дигитален свят."

Новият дизайн има поразителна прилика с логото на емблематичната марка напитки от 1987-1991 г. Pepsi преминава през шест промени на логото през последните 25 години. Първото лого намарката е създадено от Калеб Д. Брадъм, фармацевт и изобретател на формулата за първата Pepsi-Cola в Ню Берн, Северна Каролина през 1898 г.