Новата бранд колаборация на Heinz е с марката интериорни бои Lick

Red HTK 57 е лимитирана серия интериорна боя в емблематичния чeрвен цвят на кетчупа Heinz

от Redlink
Новата бранд колаборация на Heinz е с марката интериорни бои Lick

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Марката Heinz е една от най-разпознаваемите марки в света и е известна с оригиналните си маркетингови активации. През последните години е активна и в бранд колаборациите, като по рано тази година си партнира с Absolut и се възползва от рецептата за паста на Джиджи Хадид, която завладя социалните мрежи.

Не е тайна, че доматеният кетчуп Heinz има заклети фенове по света и, че хората безкрайно обичат вкуса на кетчупа. Някои от тях са толкова запалени по марката, че буквално са я татуирали върху телата си.

За тези свои фенове Heinz обединява сили с Lick - ориентираната към цветовете марка за домашен декор, за създаването на лимитираната серия матова боя „Red HTK 57“ в цвят Heinz Tomato Ketchup.

@lick You heard it right! Say hello to Red HTK 57 - a world-first, iconic @Heinz UK Tomato Ketchup red paint colour for your home makeover! Colour drench your walls in it opt for a drop of colour on a piece of furniture or painted radiator. P.S. please don’t eat it. Cheers, the Lick legal team. #ALickofHeinz #RedHTK57 #LickHome #paintcolours #redinterior #boldinteriors #hometrends #redpaint ♬ apart of me - Takayoshi

Lick са разработили комбинация от пигменти в своята единствена по рода си, технологично усъвършенствана формула на боята Red HTK 57, която, когато изсъхне, точно пресъздава емблематичния цвят на доматен кетчуп Heinz.

Така суперфеновете на Heinz вече могат да отпразнуват любовта си към марката и като боядисат домовете си в кетчуп червено.

View this post on Instagram

A post shared by Lick (@lick)

Интериорната боя на Lick Red HTK 57 (числото е намигване към етикета на Heinz) е тъмночервена с балансирани черни и жълти нюанси в гладко матово покритие. Според Lick с примамливите и стоплящи сърцето качества, този цвят създава неустоимо гостоприемни пространства, които зареждат с енергия.

„В цветната психология червеното е невероятно стимулиращо и предизвиква мощна физическа реакция в тялото“, казва цветният психолог и директор на интериора на Lick, Таш Брадли. „Символизира вълнение, смелост, сила, енергия и топлина. Когато червеното се използва в правилните пропорции, то наистина привлича вниманието и оказва въздействие.“

View this post on Instagram

A post shared by ???????????? (@thishousewemade)


Енергизиращото доматено червено на Red HTK 57 е прозиведено в лимитирана серия от само 570 кутии, всяка от които се продава на цена от £45. Колаборацията бе обявена с публикация в печатни медии във Великобритания и в сътрудничество с инфлуенсъри и серия от интериорни визии в социалните медии на двете марки. Новината за колаборацията бе отразена с лавина от публикации от медиите по целия свят.

Пол Макенти, основател на агенцията за креативна комуникация Here Be Dragon, коментира пред The Drum, че целта на активацията не е продажба на продуктите, а създаването на „рекламен шум“ около двете марки, който им придава новост и релевантност сред жадното за съдъдржание в дигиталните медии младо поколение.

Според него бранд колаборацията е около 25 пъти по-ренатбилна от платена рекламна кампания в дигиталните медии. Heinz X Lick носи за Lick познатост на марката и ѝ позволява да достигне до повече хора благодарение на по-утвърдената и по-голяма платформа на Heinz. А от това партньорство с иновативната марка за декор, Heinz получава точки за оригиналност и повече уместност на марката, което я прави печеливша и за двете страни.