Netflix и Old Spice представят тематични аромати за втория сезон на „Вещерът“

С „Ода за миризмата“ Old Spice потапя феновете в мрачната фантастична вселена на сериала

от Redlink
Netflix и Old Spice представят тематични аромати за втория сезон на „Вещерът“

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В продължение на десетилетия големите рекламодатели прикачват своите реклами към някои от най-популярните телевизионни предавания и сериали. В наши дни обаче хитовите сериали се появяват в стрийминг платфроми, които не приемат реклами и отказват да прекъсват предаванията си с рекламни паузи. Така дори и един от най-големите рекламодатели в света – Procter&Gamble, на когото се дължи термина"сапунен сериал", не може да излъчва своите реклами в популярните сериали на платформата Netflix. Това налага търсенето на нови, иновативни рекламни форми. Old Spice (марка на P&G) стартира маркетингова колаборация с Netflix за промотирането на втория сезон на сериалът „Вещерът“(The Witcher) с тематична реклама, онлайн кампания и лимитирана серия продукти, вдъхновени от фентъзи сериала.

Сериалът на Netflix „Вещерът“ – историята за ловеца на чудовища Гералт от Ривия, който се опитва да защити надарената принцеса Сирила докато света потъва в смут, е базиран на популярна поредица от епични фентъзи романи на Анджей Сапковски, които от своя страна се превърнаха в огромен франчайз за видеоигри. Подобно на „Игра на тронове“ сериалът е изпълнен с насилие и не се свени да изобразява мизерията на средновековния живот – фактор, който и двете марки находчиво използват с рекламата „Ода за миризмата“.

В нея участва актьорът Дейвид Бротън Дейвис, който играе роля на старейшина в четвъртия епизод от първия сезон на шоуто. В таверната той и селяни пеят песен, която звучи като една от мелодиите на пътуващия бард Джаскиър. Песента е за миризмите на света, в който се развива „Вещерът“ и е прекъсната от пророчеството на маг, че някой ден Old Spice ще ги освободи от неприятните телесни миризми.

Колаборацията на Neflix и „Вещерът“ предлага общо шест аромата. Три от тях са приятни Smell of Surprise (Миризмата на изненадата), Yennefer's Underarm (“Подмишницата на Йенифер", магьосница от сериала) и Blaviken (град от света на сериала)). Останалите три аромата са по-малко приятни на обонянието и само най-заклетите фенове биха ги оценили: Kikimora Corpse(Труп на кикимора – митично чудовище от света с ужасна миризма), Roach (конят на Гералд) и Geralt's Bathwater(водата от ваната на Гералд след битка с блатно чудовище). Феновете, които искат да се сдобият с уникалните аромати продуктите, могат да посетят специалната страница на Old Spice където да участват в куиз свързан със сериала. Тези, които не усепят да се сдобият с лимитирана бройка от дезодорантите, все пак могат да получат една от 1000 колекционерски картички с ароматите.

Клипът „Ода за миризмата“ е съфинансиран и съпродуциран от Netflix и Old Spice и ще бъде използван в кина, онлайн видео и канали в социалните медии, както и чрез интеграция с лайвстрийма за играта Dungeons & Dragons „Критична роля“. За да засили ангажираността, Old Spice внедрява и персонализиран чат бот в Reddit, който се опитва да улови остроумните качества на любимия на феновете герой Джаскиър. Тъй като дискусиите около втория сезон на сериала започват да се засилват, a на платформата /r/witcher subreddit има повече от 830 000 членове, то там новата продуктова линия на Procter & Gamble има шанса да се включи в разговора по много подходящ начин.

Партньорството ще помогне на Netflix в популяризирането на нвоия сезон на хитовия сериал в момент, в който потребителите са затрупани от стрийминг предложения. През октомври платформата се обедини с Walmart, за да отвори център за онлайн пазаруване, продаващ стоки, базирани на най-популярните им предавания като Stranger Things и Squid Game. В Netflix Hub има и специална страница за стоки, свързани с „Вещерът“.