IGA пазарът ще се удвои до 2027 г.

Стратегическите съюзи между разработчиците на игри и рекламодателите оформят сектора

от Redlink
IGA пазарът ще се удвои до 2027 г.

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Видеоигрите вече се наложиха като преобладаваща и печеливша дейност за свободното време по целия свят. Нарастването на абонаментите в онлайн игрите отвори огромни възможности за приходи извън продажбата на заглавия на игри и оборудване. Игралната индустрия се оказа устойчива на световната криза и дори демонстрира умерен растеж. Използването на видеоигри се е увеличило със 75% от началото на Covid мерките за социално дистанциране по света. Игрите набраха популярност, тъй като по време на локдауните хората по света търсеха нови начини за развлечение и общуване помежду си.

Популярността и растежът на видеоигрите предоставят значителни и доходоносни възможности за рекламодателите да се ангажират със заинтересовани потребители в подходящ контекст. В резултат на пандемията почти всички игрови жанрове отбелязват увеличени приходи от реклама в играта (IGA) през последните две години.

InGameAdvertising(реклама във видеоигри) е една от най-бързо развиващите се области на маркетинга днес. IGA помага на марките да комуникират с целевите си групи, като изграждат силна връзка и опознават потребителите си геймъри. Напредъкът в графиката на играта доведе до включването на реклами в играта, които изглеждат като естествена част от самата игра. Например, ако някой играе спортна игра, може да види в играта билбордове, рекламиращи продукт, които изглеждат като миниатюрна версия на билбордове на истински стадион. Както всички онлайн реклами, целта на IGA е да увеличи разпознаваемостта на марката, да популяризира услуга или да увеличи продажбите на продукта. По целия свят възходът на видеоигрите като доминираща форма на отдих и общуване засили търсенето на тези форми на реклама. Компаниите се стремят да използват най-съвременните технологии, за да постигнат по-ефективно своите бизнес цели.

Докладът „Реклами във видео-игри (IGA): Глобални пазари“, който наскоро бе добавен към предложението на ResearchAndMarkets.com предоставя преглед на световния пазар за IGA и анализира пазарните тенденции. Използвайки 2021 г. като базова година, докладът предоставя прогнозни пазарни данни за прогнозния период от 2022 г. до 2027 г. Глобалният IGA пазар през 2022 г. е оценен в доклада на 7,8 милиарда долара, а комбинирания годишен темп на растеж (CAGR)е 12,2% годишно. Според доклада прогнозната стойност на глобалния IGA пазар през 2027 г. е $13,9 милиарда - почти двойно на обема му в момента. Този темп на растеж е пряк резултат от възприемането на технологиите за дигитална трансформация в световен мащаб, популярността на мобилните игри и увеличаването на стратегическите съюзи между разработчиците на игри и рекламодателите.

Освен оценката на действителния размер на IGA пазара и прогноза за приходите му за следващите пет години, докладът предлага и инсайти за движещите сили, ограниченията и възможностите за пазара, които са събрани чрез първично и вторично проучване. Глобалният IGA пазар е сегментиран въз основа на типове реклама, типове устройства, крайни потребители и региони. Въз основа на типа реклама, IGA пазара е сегментиран на статични реклами, динамични реклами и рекламни игри. Ключовите компании на глобалния IGA пазар посочени в доклада са Activision Blizzard Inc., Adverty Ab, Alphabet Inc., Anzu Virtual Reality Ltd., Bidstack Group plc, Dentsu Group Inc., Electronic Arts Inc., Frameplay и Gadsme.