Heinz пуска собствена модна колекция

Колекцията HEINZ Vintage Drip е посветена на устойчивата мода и включва винтидж дрехи с петна от кетчуп

от Redlink
Heinz пуска собствена модна колекция

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Маркетолозите на бързообортни потребителски стоки напоследък се насочват към по-нетрадиционни маркетинг кампании, тясно обвързани със съвременната култура и духа на времето ни, за да привлекат по-младите потребители, включително и Gen Z.

В наши дни стана нещо обичайно обичайно всички – от поп певци до вериги за бързо хранене, да представят своя брандирана линия облекла. С дългогодишната си история в оставянето на петна по дрехите по целия свят, Heinz са оставили своя незаличим отпечатък върху модната индустрия и най-емблематичните световни модни марки. Сега HEINZ представя Heinz Vintage Drip: модна колекция дрехи от луксозни марки и марки за улично облекло, всички с петна от кетчуп Heinz.

„Въпреки че HEINZ е познат в в света със своята емблематична стъклена бутилка и бавно разливащия се кетчуп, ние видяхме възможност да разгледаме петната, които оставяме върху дрехите, като друг емблематичен символ на марката и да променим възприятието за тях от леке ​​в изявление," казва Алиса Сисеро, бранд мениджър, комуникации на марката, HEINZ. „Тази колекция е за устойчиво отбелязване на характера, който петната от кетчуп HEINZ прибавят към облеклото, като приканва нашите фенове да ги прегърнат като нов емблематичен символ.“

Колекцията включва 157 употребявани дрехи и дизайнерски артикули – намигване към класическите 57 разновидности на Heinz, а 100% от приходите от продажбите отиват за Rise Against Hunger в подкрепа на глобалнaтa борба глада. Heinz Vintage Drip се доставя от и се предлага ексклузивно в thredUp – една от най-големите онлайн платформи за препродажба на облекло, обувки и аксесоари в света. Чрез удължаването на жизнения цикъл на облеклото, thredUP променя начина, по който потребителите пазаруват и поставя началото на по-устойчиво бъдеще за модната индустрия.

Колекцията HEINZ Vintage Drip идва във време, когато търсенето на пестеливи, устойчиви, но и единствени по рода си опции за облекло е на най-високото си ниво сред екологично осъзнатите потребители от поколенията на милениалите и Gen Z. Според доклад на thredUP за 2022 г., цитиран в прес съобщението за кампанията, 62% от Gen Z и милениалите казват, че първо търсят артикул втора употреба, преди да си купят нов. Глобалният пазар на облекло втора употреба се очаква да нарасне със 127% до 2026 г. – три пъти по-бързо от световния пазар на облекло като цяло.

„Ние в thredUP вярваме, че всяко облекло заслужава втори живот – дори жертвите на лятното барбекю“, казва Ерин Уолъс, вицепрезидент на интегрирания маркетинг, thredUP. „Развълнувани сме да си партнираме с емблематична марка като HEINZ, за да създадем първата по рода си линия дрехи втора употреба, зацапани с кетчуп, в чест на повторната употреба. Тази колекция предлага уникален начин за поемащите рискове в модата и любителите на храната да участват в кръговата икономика, като същевременно прави добро за хората и планетата.“

Винтидж фешън колекцията е най-новата заигравка на Kraft Heinz с типа кампании, които свързват емблематични марки с актуална музика, игри или филми. Кампанията стартира през седмиците, предшестващи Седмицата на модата в Ню Йорк, като партниращите на марката инфлуенсъри включват петна от Heinz в най-новите си визии.