Fortnite спасява Амазонската джунгла

С помощта на първата реална земна карта в играта Fortnite, геймърите защитават горите на Амазонка и хората в тях.

от Redlink
Fortnite спасява Амазонската джунгла

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Игрите дават възможност на играчите да се превъплъщават в различни личности и да изследват нови светове. Свързвайки по смислен начин геймърството и екологичния активизъм, първата реална карта на застрашени територии предстои да стане част от игровата вселена на Fortnite.

Разработена от Leo Burnett Tailor Made с латиноамериканския екип за електронни спортове Hero Base, по заявка на природозащитната неправителствена организация SOS Amazônia, O Mapa Originário вплита в играта социално-екологични реалности, пред които са изправени местните общности, като цели да насърчи по-широко разбиране за опазването на горите и правата на местното население.

Използвайки трансформиращите качества на игрите и възможностите за пряко ангажиране, O Mapa Originário потапя играчите в царството на коренното население и земите, които те се борят да защитят. Проектът позволява на SOS Amazônia да достигне и да резонира с нови аудитории на по-дълбоко, смислено ниво.

Играчите се сблъскват с предизвикателства, отразяващи тези в реалния свят: те гасят горски пожари, възпрепятстват незаконната сеч, залесяват с местни дървестни видове и почистват реки. Преодоляването на тези препятствия ги потапя в борбите и стремежа към устойчивост на местните общности, генерирайки съпричастност, докато образова. Проектът има за цел да превърне поколението Z – бъдещите лидери – в борци за околната среда.

Насрочена за публично пускане на 9 август 2023 г., Международния ден на коренното население, инициативата „игри за добро“ е предоставена за първи път на млади членове на Huni Kuῖ People от бразилския щат Акре и ограничен брой стриймъри.