ФАРА отново ще блести на морето – за първи път в Бургас през юни 2023 г.

Гост лектори на ФАРА 2023 ще бъдат доказани практикуващи световни експерти от рекламния и комуникационния сектор

от Redlink
ФАРА отново ще блести на морето, за първи път в Бургас през юни 2023 г.

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Комуникационният фестивал ФАРА’23 има задачата както да представи и отличи най-добрата работа в маркетинговите комуникации, така и да спомогне развитието на индустрията, ефективността и творчеството, а също и да даде сцена на бележити международни и български лектори да споделят своят опит, инсайти и пазарни тенденции. За своите 23 години ФАРА се превърна в доказателство за градивната сила на конкуренцията и в символ на цялата индустрия. Двадесет и третото издание на най-големия и престижен форум на комуникационната индустрия в България – ФАРА‘23 се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и ще се проведе за първи път в Бургас от 8 до 10 юни в пространството на Международен конгресен център Бургас.

В конкурсната програма на ФАРА 2023 участват комуникационни компании с рекламни форми и кампании, създадени в България и реализирани в страната или чужбина, които са публикувани/излъчени/организирани в периода 01.01.2022 – 20.04.2023 г., като големите победители ще бъдат обявени по време церемонията за награждаване на ФАРА’23 на 10 юни 2023 г. в Бургас. Тази година събитието отново ще представи два конкурса: творчески и медиен, всеки от тях със свой специфичен регламент, категории и критерии.

ФАРА’23 няма да изневери на традициите си и ще предложи вдъхновяваща лекционна програма заедно с бляскави и вълнуващи партита на самия бряг на морето.

Гост-лектори на ФАРА 2023 ще бъдат доказани практикуващи експерти от световения рекламен и комуникационен сектор. Известни са вече някои от професионалистите, които ще споделят своя опит с публиката на Фестивала:

Сузана Албакърки – изпълнителен творчески директор на Uzina – независима агенция, базирана в Лисабон, и заместник-председател на Art Directors Club of Europe. Сузана е ангажирана в сферата на рекламата от 30 години, като е била в журито на най-престижните фестивали на творческата и комуникационната индустрия;

Ханс Бьокер – творчески бранд стратег, който работи в непрестанно променящия се свят на рекламата вече над 20 години. Фокусирайки се повече над бранд изживяването и бранд стратегията, той се присъединява към един от най-добрите брандове в света – Red Bull, където има основен принос за изграждането на луксозната модна марка AlphaTauri;

Мари Рейг Флоренса – хуманист, коуч и експерт по креативно лидерство, също ще се присъедини към събитието. Нейната мисия е да помага на креативни лидери и организации да разгърнат пълния си потенциал и да окажат положително въздействие върху обществото.

Партньорството с Art Directors Club of Europe, стартирало миналата година, изведе ФАРА на съвършено ново ниво. Благодарение на него конкурсната програма на Фестивала придобива и международно измерение, тъй като всички наградени проекти имат възможност да се състезават в ADCE Awards. Така най-високо отличените български проекти се конкурират с най-добрите кампании от цяла Европа, а миналата година шест български агенции бяха отличени с общо 9 награди от ADCE Awards 2022.

Темата на фестивала тази година "Не е реклама, комуникация е" повдига голямото 'защо изобщо' на рекламата, за да я отвори към света. Работата на рекламата е да комуникира, а комуникацията може да дойде отвсякъде и от всички. Артисти от различни сфери, с които рекламната гилдия е работила или ще работи в бъдеще, споделят своето изкуство в изграждането на фестивала, за да направят стъпка към рекламната индустрия, а тя да направи по-голямата стъпка към тях. Така живият живот ще навлезе свободно в индустрия, създадена да общува с него.
За визуалната идентичност на тазгодишната ФАРА организаторите благодарят на Фреди Бениамин, създател на Ашурбанипал и калиграф по професия, както и на Compote Collective - една от водещите компании за анимация в България.

Акредитация за Фестивала можете да закупите от ТУК. Цените варират спрямо сроковете на закупуване, като те са няколко, най-ранният с преференциални условия е до 10 май. Членове на БАКА и студенти получават специални цени за достъп до събитието.

.