Decathlon подкрепя масовия спорт

Decathlon спонсорира безплатно наемане на спортно оборудване в парковете на Париж.

от Redlink
Decathlon подкрепя масовия спорт

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В лятото на Олимпиадата в Париж през 2024 г., швейцарският стартъп Equip пуска иновативна система за наемане на спортни стоки, за да накара всички да се движат. За да направи спорта по-достъпен и да насърчи импровизираната игра, компанията инсталира 60 единици за самообслужване под наем в парижки паркове и близо до спортни игрища и кортове. Всяка компактна единица съдържа баскетболни топки, футболни топки или ракети за падел в три отделни шкафчета със стъклени врати, които се отварят с помощта на приложението.

View this post on Instagram

A post shared by Equip Sport (@equip.sport.app)


Обикновено хората се таксуват с малка почасова такса за наем чрез приложението, но веригата за спортни стоки Decathlon спонсорира станциите със спортни стоки из парковете в Париж, наречени разбира се Play for Free – «играй безплатно». Equip съобщава, че откакто са инсталирани през юни 2024 г., станциите са улеснили над 10 000 игрови сесии за повече от 4 000 играчи, 30% от които са жени. Два процента от сесиите са довели до кражби, което е много по-малко от очакваното. След Париж, Equip току-що стартира концепцията в Лондон, също в партньорство с Decathlon.

Сътрудничеството на Equip с Decathlon предлага практично решение за борба с широко разпространените обществени проблеми: епидемията от самота, прекомерното време пред екрана и заседналия начин на живот. Чрез премахване на бариерите пред участието и насърчаване на спонтанната физическа активност, Play for Free демонстрира как прости инициативи на публични места могат да накарат хората да се движат и да играят заедно. Докато градовете по света се борят с подобни предизвикателства за общественото здраве, парижкият експеримент може да послужи като план за насърчаване на по-активни общности.