Даниел Крейг в новата глобална кампания на водка Belvedere

Бившият агент 007 е представен в нова светлина от носителя на Оскар Тайка Уайтити

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Вместо да привлече творческа агенция, Belvedere Vodka – първата суперпремиум водка в света, обединява звезден екип от изключителни творци, които създават новата глобална кампания на марката, вдъхновена от чистата емоция, уловена в един момент на чувство за свобода. Най-голямата кмапания на марката до момента е разработена от носителя на Оскар Тайка Уаитити ("ДжоДжо заека", "Тор: Раганрок", "Тор: Любов и гръмотевици") и екшън супер-звездата Даниел Крейг, добил суперизвестност с ролята си на Джеймс Бонд в последните филми от франчайза за агент 007. Неочакваното сътрудничество между двамата демонстрира таланта на Крейг да изненадва и да прави иновации. Смела по дух и изпълнена с бунтарска енергия, кампанията обединява изключителна общност от творци. Крейг е умело и хумористично хореографиран от известния хореограф JaQuel Knight, към оригиналната песен, за видеото написана и изпълнена от световните суперзвезди Рита Ора и Giggs , продуцирана от хитмейкърите Invisible Men, Bandits и Hungry Man. Придружаващите снимки на кампанията са заснети от емблематичния Юрген Телер. Групата изобретателни и надарени провокатори, всеки от които има вкус към нетрадиционното, креативно намигват към споделяните между тях и марката Belvedere ценности като себеизразяване, автентичност и стил.

Спотът, режисиран от Тайка Уайтити, показва на феновете една напълно нова за зрителите страна на Даниъл Крейг. Видеото на кампанията започва с референция към познатото амплоа на актьора като супершпионинa 007 и представя уникалната визия на Тайка Уайтити как може да изглежда животът, когато камерите не работят, като показва как Крейг танцува из луксозния парижки хотел Cheval Blanc без никакви задръжки. Спотът има доста прилики с музикалното видео Weapon of Choice на Fatboy Slim с участието на Кристофър Уокън.

„Развълнувани сме да представим Даниел Крейг като новото лице на водка Belvedere с тази незабравима кампания“, каза главният изпълнителен директор и президент на Belvedere Франсоа Ксавие Депланке в изявление. „За мен е чест да работя с такава невероятна група креативни умове и кампанията да дебютира на Таймс Скуеър – за първи път за Belvedere Vodka. Кампанията поставя началото на нова ера за Belvedere, в която себеизразяването, автентичността и стилът се празнуват във всичките им форми."

Кампанията на Belvedere дебютира на Таймс Скуеър в Ню Йорк и ще обхване външна реклама в Ню Йорк, Париж и Лос Анджелис, както и реклама в печатни, и дигитални медии.

Макар и самият Даниъл Крейг да не е участвал в реклама на Belvedere до момента, марката има история с франчайза за агент 007. Използвайки склонността на Бонд към водка мартини и неговата емблематична реплика „Shaken, not stirred“, Belvedere беше официалната водка на филма от поредицата “Спектър“, с Даниел Крейг в ролята на Бонд.

За партньорството си с франчайза 007 Belvedere създаде и лимитирана серия бутилки от 1,75 л: Belvedere 007 SPECTRE Bottle и Belvedere 007 Silver Saber Bottle.