Бебешка количка с чист въздух

Новият пречистващ въздуха сенник за количка на Thule предпазва бебетата от мръсния въздух.

от Redlink
Бебешка количка с чист въздух

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Бебетата и децата поемат по-замърсен въздух от възрастните – те са по-близо до земята и до изгорелите газове, дишат по-бързо и е по-вероятно да дишат през устата си. Като добавим факта, че техните бели дробове и други органи все още се развиват е ясно, че лошото качество на въздуха има огромно въздействие върху подрастващите.

Thule е шведска марка, която произвежда багажници за велосипеди и автомобили, тенти, куфари, сакове и колички. Сега компанията предлага решение за родителите, които се тревожат за ефектите от замърсяването на въздуха върху техните деца. Този месец влиза в продажба Thule Shine Air Purifier Canopy - аксесоар, който се поставя върху количката Shine на Thule. Сенникът използва тихи вентилатори и HEPA филтри, за да засмуква мръсния въздух и да освобождава пречистен въздух около бебето, осигурявайки 150 литра филтриран въздух всяка минута.

Придружаващото приложение показва качеството на въздуха вътре и извън количката и предупреждава родителите, когато е време да сменят филтъра. Системата, използвана от Thule, е разработена от компанията Bubl, също от Швеция, която дебютира със своя самостоятелен въздухопречиствател за колички през 2022 г. Thule Shine Air Purifier Canopy има препоръчителна цена на дребно от 499,95 EUR, като самата количка се продава за 699,95 EUR.

Хората по света – особено живеещите в градовете – осъзнават все повече токсичните въздействия на околната среда, включително въздуха, който дишат. Истинското решение би било драстично намаляване на замърсяването, а не въвеждане на сенник за количка, който само малцина могат да си позволят. От друга страна имайки предвид ситуацията, потребителите приветстват иновациите, които предпазват тях и техните близки от видими и невидими вреди в свят, който изглежда извън контрол.