БЪЛГАРСКАТА РЕКЛАМНА ОБЩНОСТ ОТПРАЗНУВА УСПЕХА НА БЪЛГАРСКИТЕ АГЕНЦИИ В ЛИГАТА ЗА КРЕАТИВНОСТ НА ШАМПИОНИТЕ

Състоя се първото издание на ADCE Night Bulgaria

от Redlink
БЪЛГАРСКАТА РЕКЛАМНА ОБЩНОСТ ОТПРАЗНУВА УСПЕХА НА БЪЛГАРСКИТЕ АГЕНЦИИ В ЛИГАТА ЗА КРЕАТИВНОСТ НА ШАМПИОНИТЕ

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

На 6 март се проведе първото по рода си събитие на Art Directors Club of Europe (ADCE), организирано от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), която е член на ADC*E и официален представител на организацията за България.

Наградите на ADCE са известни като Лигата за креативност на шампионите. Конкурсът е единственото международно състезание, което събира победителите от най-престижните национални конкурси на 30 държави в Европа. След присъединяването на БАКА към семейството на Art Directors Club of Europe в началото на 2022 година, фестивалът ФАРА беше добавен към конкурсите, победителите и финалистите от които имат право да участват в ADCE Awards. С това българските агенции получиха привилегията да се състезават на най-високата сцена за дизайн и реклама в Европа наравно със своите колеги от всички краища на континента.

С много положителни емоции, споделени опит и съвети беше отпразнувано дългоочакваното награждаване на отличените с общо 9 награди шест български агенции в конкурса.

Събитието беше открито от Чавдар Кенаров – Председател на БАКА и член на Управителния съвет на ADC*E. На сцената на ADCE Night Bulgaria с разказ за своите впечатления, ценния опит от работата си заедно с професионалисти от цяла Европа и полезни съвети към агенциите кои работи се открояват в конкурса се качиха представителите на България в журито на наградите на Art Directors Club of Europe през 2022 година.

Дългоочакваните статуетки бяха връчени на победителите, които споделиха какво прави една кампания успешна и коя е тайната съставка, която води до победа.

Освен наградените кампании от България, беше представено и най-доброто от най-доброто в Европа - носителите на специалните отличия - ADCE European Star, ADCE Genius Loci Award, ADCE Green Star Award, New ADCE Equal Star Award и Grand Prix за 2022.

Организаторите поздравиха всички победители и пожелаха на българската творческа общност още по-вдъхновяващи проекти и нови поводи на българските агенции да празнуват креативността. И обещаха това събитие да е първото от поредица такива, които ще събират комуникационната индустрия и ще празнуват най-доброто от европейските реклама и дизайн.