„Планината на забавлението“ – мащабната кампания за старта на Paramount+ във Великобритания

Ума Търман и Джак Уайтхол участват в новата кампания на Paramount+, която превзема лондонския Уест Енд с интерактивни инсталации

от Redlink
„Планината на забавлението“ – мащабната кампания за старта на Paramount+ във Великобритания

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Американската premium SVOD стрийминг услуга Paramount+ се разширява към глобалните пазари и след успешния си старт в Южна Корея, започва да работи и във Великобритания и Северна Ирландия от 22.06.22г. Paramount+ обещава на зрителите от всички възрасти в Обединеното кралство „планина на забавленията“ и им предлага над 8000 часа съдържание за цялото семейство, ексклузивни оригинали хитови предавания и популярни филми във всеки жанр от световноизвестните марки и продуцентски студия на Paramount, включително SHOWTIME®, Paramount Pictures, Comedy Central, MTV и Nickelodeon, както и богат избор от най-емблематичните предавания на Paramount, включително хитовете HALO, Star Trek: Strange New Worlds, First Lady и любимите на децата Kamp Koral: SpongeBob’s Under Years and PAW Patrol: The Movie.

За да отбележи старта си във Великобритания, Paramount+ беше домакин на ослепително, изпълнено със звезди събитие в Outernet London. Домакин на събитието бе Греъм Нортън, а специални гости бяха световноизвестни звезди като Кевин Костнър, Виола Дейвис, Чиветел Еджиофор, Наоми Харис, Фейт Хил, Тим МакГроу, Бил Найи, Дейвид Ойелоуо, Мишел Пфайфър, Майкъл Шанън, Силвестър Сталоун и много други.

Paramount+ стартира с нова мащабна и амбициозна кампания във Великобритания, наречена „Планина от забавления“, реферирайки към богатото съдържание и логото на компанията. Кампанията има за цел да представи голямото разнообразие от предложения на Paramount+, което позволява на потребителите на услугата да се насладят на редица сериали и игрални филми – от научна фантастика, до приключения, ужаси и комедии – по нещо за всеки.



Ума Търман е лицето на рекламната кампания за големия и малкия екран.
Във видеото на кампанията виждаме фантастичния първи работен ден на нов служител в студио Paramount+, който има задачата да доставя кафе на филмовите звезди там. Ума Търман и британският комик Джак Уайтхол са „гидове“ на новия служител и зрителите в „света зад планината“ и всички фантастични места, които съставляват света на Paramount+.

Телевизионната кампания е придружена от „превземане“ на лондонския квартал на развлеченията Уест Енд с „Алеята на звездите“ – повече от 50 осветени звезди, окачени над четири улици в Уест Енд, за да почетат суперзвездите на Paramount, като Силвестър Сталоун, Джилиан Андерсън, Мишел Пфайфър и Виола Дейвис и хитови заглавия като Transformers, Star Trek: Странни нови светове и Scream.

Специално Paramount+ изживяване превзема Piccadilly Circus с pop up пространство с AR (разширена реалност), което позволява на феновете да се потопят в света на HALO, a екранът Piccadilly Lights е превърнат в изключителен HALO 3D анаморфен дисплей. В района на Уест Енд е разположен и капитанският стол на Star Trek: Discovery и холограмно изживяване, както и селфи предизвикателство Mission Impossible, което позволява на потребителите да пресъздадат сцена от хитовия филм. Интерактивната инвазия на Уест Енд включва и трансформирането на Лестър Скуеър в Leicester SquarePants (Лестър Квадратни Гащи – игра на думи с името на героя), където се издига дома на обичащия плажа жител на Бикини Ботъм. Всички инсталации и преживявания са свързани с разширена реалност, което позволява на минувачите да си взаимодействат с емблематичните филми и предавания, показани на Алеята на звездите, или дори да се насладят на водно приключение със Спондж Боб и неговите приятели в Leicester SquarePants

Зрелищно светлинно шоу с дронове в небето над Холивуд в Бъкингамшир допълва активностите по представянето на Paramount+ във Великобритания.

Освен въздействащите активации и изживявания, които пренасят Холивуд в сърцето на Лондон, телевизионна и кино реклама, кампанията включва и реклама в печатни, дигитални и социални медии, кампания с инфлуенсъри и външна реклама.

Анна Прист, главен маркетинг директор за Великобритания, в Paramount казва за кампанията:
„Започнахме вълнуваща, амбициозна и широкообхватна кампания, която да съответства на мащаба на предлагането на Paramount+. Тази кампания цели да разгрърне силата на нашата марка и съдържание пред местната публика и е най-голямата, която някога сме предприемали на този пазар. Тя съчетава въздействието на медиите с масов обхват от авангардни нови изживявания и технологии, като нашата Алея на звездите с AR в Лондон, Шоуто на дронове в Холивуд, Бирмингам и анаморфния дисплей HALO на Piccadilly Lights. Искаме посетителите на нашата страна на чудесата да бъдат изненадани и възхитени от възможността да си взаимодействат с нашата планина от забавления.”

За реализирането на кампанията Paramount + си сътрудничи с креативната агенция New Commercial Arts, агенцията за социални медии Glass Eye, агенцията за инфлуенсър маркетинг New Stance, агенцията за връзки с обществеността Premier PR и медийната агенция Wavemaker.

Paramount+ ще продължи разширяването си през септември в Италия, а през декември и в Германия, Швейцария, Австрия и Франция, като се очаква да обхваща 45 пазара до края на годината.