Нови хоризонти за напитките с платформа за разширена реалност

Технологичната компания Third Aurora прави технологията достъпна за малки и големи производители

от Redlink
Нови хоризонти за напитките с платформа за разширена реалност

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Потребителите с жажда за знания скоро ще могат да разкрият информация за любимата си бира, сайдер или безалкохолна напитка само като сканират кутията или бутилката със своя смартфон. Third Aurora - компанията, която стои зад концепцията, представи зашеметяваща демонстрация, създадена с добавена реалност, която има всички белези на следващото голямо нещо в бирената индустрия.

Умната концепция, която ще стартира в началото на 2021 г., предлага на производителите безпрецедентна възможност да ангажират клиентите и още от опаковката на продукта да им доставят съдържание, актуализирано в реално време. „Радваме се да представим това на пазара“, каза Дейв Чафи, управляващ директор на Third Aurora. „Нашата цел е да направим технологията достъпна. Това е готова за работа система, която е създадена да работи в голям мащаб - производителят може да добави своя продукт почти незабавно."

В уникалната демонстрация бирената кутия е заобиколена от ослепителен виртуален дисплей, който включва 3D видео панели, холограма на човек, който се появява отвътре в кутията за да предоставя информация за продукта.Платформата позволява наслагване на добавена реалност, активирана със смартфон, триизмерен 360-градусов анимиран дисплей, интерактивно изживяване и навигация с ‘виртуални’ бутони. Мултимедийното съдържание се актуализира от производителя на съответната марка в реално време, платформата позволява интеграция на каналите на марката в социалните медии, възможности за игра и всичко това осъществено само чрез приложение за смартфон, което сканира етикетите на всички напитки.

„С тази платформа за Coca-Cola е толкова лесно да добави разширена реалност към милиарда кенове, които те имат в обращение, колкото и за малката крафт пивоварна“ Казва Чафи. „Не разчитаме на QR кодове, приложението разпознава формата и печата върху кутията или бутилката и след това оживява дисплея на телефона на потребителя. Това е от решаващо значение, защото това означава, че няма нужда от нови опаковки - настройката на платформата е да работи с продукта, който вече е на рафта. Компанията трябва да качи само един етикет, за да се обучи нашата система, и след това всеки идентичен етикет по целия свят се активира. Независимо дали е от последната партида или стара бутилка, която е била в хладилник от десет години. Ако етикетът изглежда по същия начин, той е активен."

Компанията Third Aurora съобщава за силен интерес от страна на индустрията на напитките. „Да, абсолютно, с нас се свързаха пивоварни от цял свят, както и производители на безалкохолни и енергийни напитки, и дори няколко по-малки производители в специализираните области като сайдер и крафт бира,“ споделя Чафи. Winerytale - платформа, пусната през миналата година за лозаро-винарската индустрия, вече завладя въображението на винарите. BEERSCANS ™ е новата платформа на Third Aurora, създадена специално за бирената индустрия и е инструмент за пивоварите да предлагат уникално виртуално изживяване от всеки етикет на бира. BEERSCANS ™ предстои да бъде пусната на пазара през третото тримесечие на 2021 г., като първоначалното издание е ограничено до петдесет американски марки. Високотехнологичната концепция, която превръща опаковките на продуктите в интерактивни „виртуални“ дисплеи, може да помогне за още по-силно повишаване на популярността на крафт бирите.

С BEERSCANS ™ Third Aurora предоставя на потребителите нов начин да открият историята зад марката - хората, процесите, историята и произхода на любимата им бира. Материалите от местата за продажба ще предизвикват потребителите да „съживят“ бирата си, както и ще ги окуражва да „отключат“ историята зад марката.