Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Ръшфорд участва в новата кампания на Burberry

Burberry и Ръшмор обединяват усилия в подкрепа на младите хора

от Redlink
Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Ръшфорд участва в новата кампания на Burberry

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Легендарната британска модна марка Burberry стартира новата си кампания с участието на футболна звезда: нападателят на Манчестър Юнайтед и играч от английския национален отбор Маркъс Ръшфорд. Това не е първата голяма изява на Ръшфорд за годината извън футболния терен – само в последните няколко месеца той е лице на корицата на британския Vogue, рекламно лице на новата линия бельо на Nike и e удостоен с Орденa на Британската Империя за благотворителната си дейност в подкрепа на деца в нервностойно положение. Партньорствотo между него и марката е анонсирано в началото на ноември по повод обединяването на благотворителните инициативи на Ръшфорд и Burberry, насочени към творческото развитие на деца в неравностойно положение в целия свят. В новата кампания на Burberry Ръшфорд участва сред героите в рекламния клип на марката и позира във фотосесия с различни облекла на култовата британска марка.


Клипът, който е създаден в кооперация с режисьорския колектив Megaforce, оператор е Кейтлин Аризменди и е заснет от продуцентската компания Rif Raf Films, пренася зрителите от ежедневното в необикновеното и стимулира въображението им. Хореографията на (LA) HORDE – група от четирима млади танцьори, изследва модерните аспекти на класическите британски пейзажи в едно хореографирано пътуване от града към морето. Музиката е версия на класическата „Аз пея под дъжда“, в аранжимент и изпълнение на Dreya Mac и Lank&Tank, което е своеобразна референция към корените на марката – водоустойчиви връхни дрехи, използвани от британските офицери по време на Първата Световна Война.

Кадрите от кампанията, дело на стилиста Ибрахим Карим и заснети от Рафаел Павароти, отразяват това смесване на различни светове, като представят творческа комбинация от спорт, танц и висша мода. Във фотосесията присъстват класическите тренч-ове, якета и пухенки, в които е въплътено ДНК-то на марката. Лайтмотивът на кадрите е креативността на младите поколения, пример за които е самият Ръшфорд. В кампанията светът на Burberry е динамичен, разнообразен и свободен. Участниците отразяват съвременното общество и общностите на младите хора, които Ръшфорд, заедно с марката, целят да подкрепят.

„Тази кампания гледа напред към бъдещето и е вдъхновена от младите хора. Тя събира заедно общности от различни светове, с различни таланти, обединени от страстта, отдадеността и любовта… За мен е чест, че Burberry има възможност да си партнира с Маркъс Ръшфорд и изключителните благотворителни организации от цял свят, за да може да върнем нещо на младите поколения, позволявайки им да преследват мечтите си. С тази кампания искаме да изразим истинското усещане за свобода, смелостта на духа и въображението - неща, които в Burberry винаги сме чувствали близко до сърцата си“ - коментира Рикардо Тиши, творчески директор на марката.

Като част от кампанията, Burberry обединява усилията си с няколко благотворителни организации по света, с чиято помощ ще подпомага младите хора - тези, които ще изградят бъдещето за всички. А в настоящите трудни времена това е от изключителна важност.