Колко е важен личният бранд?

Проучването „Тенденции в личното брандиране“ на Brand Builders Group определя количествено рентабилността на личната марка

от Redlink
Колко е важен личният бранд?

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Brand Builders Group е американска компания специализирана в стратегии за личен брандинг, която помага на лектори, автори, инфлуенсъри, предприемачи и ръководители да изяснят своето позициониране, да разширят обхвата си и да увеличат приходите си. Според тяхното национално изследване „Тенденции в личното брандиране“, проведено в САЩ през 2021, личният брандинг е нещо повече от просто състезание на личности в социалните медии. Икономическото влияние на личната марка не се простира само върху по-младите възрастни. С повече от 1000 респонденти, вариращи от поколение Z (на възраст 18-25 години) до Boomers (на възраст 57-65 години), данните от изследването на Brand Builders Group показват, че 67 % от ВСИЧКИ американци биха били готови да похарчат повече пари за продукти и услуги от компании, при които личната марка на основателя им е в съответствие с ценностите на потребителя.

Други основни изводи от изследването "Тенденции в личната марка":

Личният бранд е бъдещето.
Millennials и Gen Z поставят (неочаквано) висок акцент върху личната марка при определяне какво купуват, къде работят, кого слушат, кого препоръчват, кого наемат, за кого гласуват и дори с кого биха се срещали. За сравнение 76% от по-възрастните милениали (родени 1977-1986) казват, че „е по-вероятно да купуват от някой, който има установена лична марка“, докато само 33 процента от бумърите отговарят по същия начин. Бизнес лидерите трябва да заложат личния си бранд като част от маркетинг микса на компаниите си, ако искат те да са успешни в близко бъдеще.

Личният бранд обуславя печалби.
за поколението с най-голяма покупателна способност за следващите 30 години личната марка не е проява на суета или игра на популярност. По-скоро за тях това е много „по-критичен“ и „съществен“ компонент на работата, ученето и доверието, който влияе на ежедневието им – най-важното е къде ще харчат парите си. 80% от милениалите (и 67% от всички американци) биха платили повече за продукти и услуги от дадена компания, ако личният бранд на основателя/лидера ѝ съвпада с техните виждания и ценности. 58% от анкетираните биха платили повече за услугите на някой, който не работи в голяма компания, ако той има силен личен бранд.

Личния бранд увеличава доверието.
Хората правят бизнес с други хора, затова и доверието е ключово за успеха. Поразителните 74% от всички американци смятат, че „е по-вероятно да се доверят на някой, който има установена лична марка“. Може би най-убедителната статистика от цялото проучване показва, че 82% от всички американци са съгласни, че „компаниите са по-влиятелни, ако техните ръководители имат лична марка, която познават и следват“.

„Проучването потвърди някои хипотези, които вече имахме, но това, което не очаквахме е, че тези въздействия се простират далеч отвъд това на просто „коучове и консултанти“ или „онлайн инфлунсъри““, казва Ей Джей Ваден, главен изпълнителен директор и съосновател на Brand Builders Group. „Оказва се, че повечето американци вярват, че е важно техният адвокат, финансов съветник, банкер, застрахователен агент, агент по недвижими имоти и няколко други ключови доставчици на професионални услуги – включително техния лекар – да имат установена лична марка."

Проучването на Brand Builders Group е проведено с помощта на независимата изследователска компания The Center for Generational Kinetics, включва онлайн изследване с 27 въпроса и 1005 респондента в САЩ.