Кауза на марката: безплатен он-лайн семинар на KANTAR на 22.04.2021

Двигателите за успех на марката чрез каузи в полза на обществото

от Redlink
Кауза на марката: безплатен он-лайн семинар на KANTAR на 22.04.2021

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

През последното десетилетие потребителите са все по-наясно за влиянието на бизнеса върху околната среда и обществото като цяло. От векове е възприето, че всички успешни бизнеси носят отговорност към обществото, но в ерата на коронавируса концепцията продължава да се развива, а по-висшите цели на бизнеса в полза на обществото никога не са били толкова важни за успеха му, колкото са днес. Поведението и нагласите на хората към марките се развиват по-дълбоко и по-бързо от всякога. Времето, прекарано в социална дистанция, предизвика преструктуриране на ежедневните приоритети. Латентните ценности изплуват на повърхността и поемат водещата роля при избора и решенията на потребителите. Появяват се нови ритуали и навици, които променят начина, по който хората се чувстват и ангажират с марките.

Живеем във време, в което потребителите очакват да им бъде казано с какво дадена марка допринася за обществото. Проучването Global Compass на Kantar показва, че 85% от потребителите смятат, че е важно да купуват от компании, които подкрепят каузите, в които вярват. Почти 2/3 от милениалите и GenZ изразяват ясна преференция към марки, „които имат гледна точка и се застъпват за нещо“. Проучванията на KANTAR показват и че марките, водени от кауза, растат два пъти по-бързо от марки без стремежи в полза на обществото.

Днешният свят се фокусира все повече върху това как дадена марка допринася за обществото. „Каузата на марката“ е новото измерение на ориентираност към клиента. Тя оправдава това, което марката представлява и играе значителна роля в растежа на мощта на марката и оформянето на незабравимо потребителско изживяване.

С промените, които се случват в света, не е изненадващо, че виждаме как много марки са активни и се обвързват с достойни каузи, за да резонират по-силно сред потребителите си. И все пак, макар и водени от най-добри намерения, не всички те успяват. Маркетинговите екипи трябва да обмислят въздействието, което марката им може да окаже върху живота на хората: функционално или емоционално. Каузата на марката трябва да бъде интегрирана като жив елемент от комуникацията, продукта, изживяването на марката и ангажираността към нея, вместо да бъде третирана като изолирана концепция.

Няма по-подходящо време от днес, за да намерите, изградите или усъвършенствате каузата на вашата марка.

На 22 април се присъединете към бранд експертите на KANTAR на уебинара „Кауза на марката: двигателите за успех на марката чрез каузи в полза на обществото“, илюстриран с много примери, за да научите от тях как компаниите използват каузи в маркетинга на марките си, за да отговорят по-добре на очакванията на потребителите. Ще научите как може да се определи какво трябва да направи една компания, за да намери автентичната си висша цел и кои са общите принципи, по които работят успешните марки. И как се изграждат неустоими каузи.

Регистрирайте се за участие тук.