Джордж Клуни в рекламата на британската пекарна Walburtons

Клуни е поредната звезда, която участва в рекламите на марката редом с изпълнителния директор на компанията

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новата телевизионна реклама на семейната пекарна Walburtons – водещ производител на пакетиран хляб във Великобритания, включва познатите кадри на пекарната, камионите за доставка и разбира се изпълнителния директор на компанията - Джонатан Уорбъртън. Този път към познатите съставки на рекламите на марката е добавен и единствения и неповторим Джордж Клуни. Истинският герой в рекламата обаче е класическият хляб за тостове на Walburtons -Toastie, който е толкова вкусен, че Джонатан Уорбъртън решава, че обаждането на Джордж Клуни може да изчака.

Джейн Макмилън, директор маркетингови комуникации на Walburtons коментира: „Ненадминатото качество е толкова основна част от нашия бизнес - наистина беше важно за нас да покажем качеството на нашия хляб в тази нова кампания - нашият хляб има невероятен вкус, всяка филия, всяка хапка. Създаването на нова телевизионна реклама и кампания по време на глобална пандемия не беше лесно. Но благодарение на брилянтния ни вътрешен екип и с упоритата работа на нашите партньори от агенцията, успяхме да направим кампания по напълно безопасен начин.“

Кампанията е създадена от агенцията Engine, a хонорарът на Клуни за участието му в кампанията е дарен на фондация "Клуни за справедливост", която е основана от актьора и съпругата му - международния адвокат по правата на човека Амал. От години актьорът е лице на Nespresso, като приходите му от рекламните кампании на Nespresso също отиват в полза на фондацията.
По повод участието си в рекламата на Walburtons , Клуни казва: „Не всеки ден обаждането ви се отказва заради тост, но е излишно да казвам, че много се забавлявах, заснемайки този клип. Беше страхотно да работим с екипа на Warburtons и съм благодарен за подкрепата, която те оказват на фондацията Clooney Foundation For Justice."

Новата реклама на Walburtons с участието на Джордж Клуни е поредната от серията епични истории на марката, в които участват известни филмови звезди от ранга на Робърт Де Ниро , Силвестър Сталоун, жабока Kermit от The Muppets и други.

През 2019 г. двукратният носител на Оскар Робърт де Ниро, известен с ролите си в Goodfellas, The Irishman и The Godfather Part II, добави британската хлебопекарна към списъка си с гангстерски роли с участието си в рекламата за бейгълите на Walburtons . Представяйки амалгама от известните си гангстерски роли, звездата и съучастниците му могат да бъдат видяни как завързват охраната и пре-етекититрат продукти като "GoodBagels" в опит да завладеят пазара във Великобритания.

Силвестър Сталоун също беше лице на Walburtons през 2015 година. В рекламата Сталоун се обажда на г-н Уорбъртън, за да представи идеята си за филм, в който той играе шофьор за доставки, който ще направи всичко необходимо, за да гарантира, че продуктите са доставени навреме. Разбира се, клипът включва и стъпки в стил „Роки“, озвучени от “The Eye Of The Tiger”.

Джонатан Уорбъртън, Председател на борда на директорите на Warburtons казва:„Радваме се, че Джордж Клуни е звездата в последната ни кампания. Видеообажданията станаха част от нормалния живот на толкова много от нас през последната година, но Джордж Клуни, да се появи на екрана това беше доста изненадващо! В Warburtons се гордеем с грижата, която трябва да гарантира, че всеки един наш хляб е възможно най-свеж и качествен. Качеството наистина е в основата на нашия 145-годишен бизнес и тази нова реклама е истински празник на тази страст и се надяваме, че ще предизвика усмивките на зрителите“