Защо футболистите прикриват устата си с ръце, когато си говорят на терена?

Buzzman разкриват тайната в новата си кампания за Burger King Франция

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

За да се обърне към футболните фенове, Burger King Франция базира най-новата си рекламна кампания на един от жестовете в съвременния футбол, който кара мнозина да се чудят за какво става дума: какво си казват футболистите на терена, когато поставят ръка пред устата си, за да говорят.

Има много теории защо играчите говорят прикривайки уста с ръка (някои дори смятат, че трябва да бъдат наказани за това). Най-честата причина е доста практична: това е най-лесният начин да бъдете чути, без да крещите твърде много, от човека, към когото се обръщате в шумна среда и да избегнете да бъдете чути от някой друг.

Но какво наистина биха могли да си казват играчите един на друг? Дали говорят за стратегия за играта, която може да обърне хода на мача? Или за спорно съдийско решение? Или обсъждат следващия голям трансфер? Buzzman са разгадали тайната и повдигат завесата над тези тайнствени разговори в новата си кампания, създадена за Burger King Франция.

Кампанията, състояща се от 4 двадесетсекундни видеa, стартира по време на мача Пари Сен Жермен срещу Марсилия Класико на 24.09.23 и се излъчва по телевизиите и Amazon Prime, както и по време на всички предстоящи мачове от Лига 1.

Това не е първия път, в който Buzzman разкриват футболни тайни в рекламна кампания за Burger King. Кампанията им от края на 2022г разкри защо VAR (видео помощ за арбитраж) е широко критикувано.

В поредица от четири хумористични клипа творческата агенция Buzzman "повдигна завесата" на какво се дължат грешките при видео асистенцията на реферите.