Вижте пеещите кухненски ръкавици, станали любими на зрителите във Великобритания тази година

Коледната реклама на търговската верига Morrison, създадена от Leo Burnett, отдава почит на всички домакини на коледи тържества с парчето на Starship “Nothing’s gonna stop us now”

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Базираната във Великобротания търговска верига за хранителни стоки Morrisons показва подкрепата си за всички домакини на коледни празненства в Обединеното кралство тази година със своята коледна кампания, създадена от Leo Burnett UK

Тази година Morrisons изоставят идеята за Фермер Коледа, на която бяха базирани празничните и реклами създадени от Pubicis Poke последните две години. Първата коледна кампания, създадена за веригата от Leo Burnett UK, след като те поеха рекламното обслужване на Morrisons в началото на годината, е музикално изпълнение на кухненски ръкавици, пеещи хвалебствия за всички онези, които готвят, чистят, опаковат и се грижат за семейството и приятелите по време на празничния сезон.

В основата на радостното настроение, което рекламата създава е пауър баладата на американската рок група Starship от 1987 г., Nothing’s Gonna Stop Us Now. Джингълът на Morrisons - More Reasons to Shop at Morrisons, който веригата супермаркети върна по-рано тази година, също получaва празничен аранжимент за кампанията.

Рекламата дава на клиентите "повече причини да пазаруват в Morrisons" тази Коледа, като ги уверява, че точно както и скромните кухненски ръкавици, супермаркетът е на разположение, за да им помогне, а заедно те ще гарантират, че домакините са готови да се справят с подготовката задългоочаквания празник. Morrisons ще помогне благодарение на страхотното качество и стойност на коледната си гама, включително прясно приготвената британска храна, която се предлага от Market Street, докато ръкавиците ще осигурят моралната подкрепа и песните... нищо няма да ги спре да направят празничния ден незабравим.

Рекламата е режисирана от Тим Макнаутън от The Bobbsey Twins и се излъчва по време на най-популярните британски тв предавания. Кампанията включва още радио, преса, дигитална дисплей реклама, социални медии и външна реклама, както и 10 20 "реклами, подчертаващи страхотните коледни оферти на търговската верига. Morrisons кани хората във Великобритания да се включат в интерактивно състезание за караоке с кухненски ръкавици #GloveOke в TikTok и други социални медийни платформи в социалните медии.

Всяка година изследователската компания System1 тества всички основни коледни реклами във Великобритания на своята платформа Test Your Ad, като подлага всяко рекламно послание на тест за реакциите на реалната публика към тях. Рекламите се оценяват от 1 звезда до 5,9 звезди, мярка, предсказваща потенциала им да стимулират дългосрочен растеж на марката. Като цяло само 1% от рекламите попадат в диапазона от 5 звезди. Но марките запазват най-добрата си, най-емоционална работа за Коледа, когато рекламите с 5 звезди са много по-често срещани. През 2023 г. вече три реклами получават максималния резултат от 5,9 звезди от Test Your Ad на System1, като „Морковът Кевин“ на Aldi и „Фея“на M&S Foods се присъединяват към максималната оценка от 5.9звезди, получена от рекламата на Morrisons "Кухненски ръкавици“.
„Това е красива проста реклама от Morrisons, изпълнена с истинска магия“, каза Джон Еванс, главен клиентски директор в System1, „Това показва, че не е нужно да правите бюджетни епични истории по Коледа – понякога всичко, от което се нуждаете, е една страхотна идея, брилянтно направена. Резултат от 5,9 звезди е наистина труден за постигане и да видиш три реклами, това показва колко усърдно са работили творческите екипи, за да направят тазгодишните реклами специални.”