The Calm - новият филм на BMW Films

Вижте късометражния филм с участието на Ума Търман, изпълнен с обрати, екшън, зрелищни преследвания и... тишина.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

След осемгодишна пауза BMW написа следващата глава в историята на продукциите на BMW Films - The Calm. През годините късометражните филми с брандирано съдържание на BMW включваха някои от най-големите имена от света на киното и шоубизнеса, като Гай Ричи, Клайв Оуен и Мадона, както и музика на шотландските рокери Primal Scream. The Calm продължава традициите на поредицата от късометражни филми на BMW The Hire, десетте филма от която бяха заснети в два сезона през 2001 г. и 2002 г. „The Hire“ бяха приветствани както от феновете, така и от критиците и заеха своето почетно място в дигиталнотo филмово пространство още преди да съществуват платформите на социалните медии. „The Hire“ беше пуснат изключително онлайн на BMWfilms.com и генерира над 100 милиона гледания в дните преди разпространението на високоскоростния интернет и YouTube. През 2016 г. „The Escape“ завладя публиката с напрегнат сюжет и теми като любов, война, страх и смърт.

Световната премиера на най-новата продукция на BMW Films: The Calm се състоя на 17.05.2023 на 76-ия филмов фестивал в Кан във Франция. Късометражният филм „The Calm“ предлага на публиката завладяваща доза холивудски екшън на борда на новото BMW i7 M70 xDrive и първото в света безшумно автомобилно преследване.

С Джоузеф Косински (Top Gun: Maverick) като изпълнителен продуцент, Сам Харгрейв (Marvel Cinematic Universe) на режисьорския стол и саундтракa на композитора на филмова музика Ханс Цимер (носител на две награди „Оскар“), новият седемминутен филм има добре познатото на феновете на BMW Films звездно холивудско участие както зад камерата, така и пред нея.

В Тhe Calm в допълнение към звездния актьорския състав от френската актриса Пом Клементиеф, Нейт Пери, Ума Търман и BMW i7 M70, акустиката също играе важна роля. Традиционно екшън сцените са придружени от силен саундтрак и специфичен саундизайн, но "в този кратък филм разчитаме на елемента на тишината, за да подобрим разказа“ казва режисьорът Харгрейв. "Опитахме се да създадем пълната противоположност на повечето преследвания: гледайки отвън на колата, чувате всички тези шумове на двигателя – вълнуващи, вдигащи адреналина. Сега всичко е тихо, когато камерата е извън колата, докато тя се движи. Вътре в колата обаче има акустичен ритъм, който е в пряк контраст с това, което се случва отвън.", коментира Харгрейв.

"BMW Films са неразделна част от богатата история на BMW в света на киното“, каза Йенс Тимер, старши вицепрезидент Клиенти и марка BMW. „С дебюта на „The Calm“ на 76-ия филмов фестивал в Кан ние приветстваме важна част от нашето наследство. Творческият и новаторски характер на този късометражен филм демонстрира авангарден подход, който тази поредица възприема от самото начало. Завръщането на франчайза през 2023 г. с две силни главни женски роли се чувства особено вълнуващо. А фактът, че нашите изцяло електрически превозни средства са в центъра на първата в света напълно безшумна поредица от автомобилни преследвания, придава на „The Calm“ допълнителна значимост.“

The Calm не само бе заснет в BMW i7 (наред с други места), но и беше показан за първи път ексклузивно на задните седалки на изцяло електрическия луксозен седан BMW i7 M70. Баварският производител на премиум автомобили – който като официален партньор на филмовия фестивал в Кан също така осигурява и превоз на гостите на фестивала с повече от 200 електрифицирани превозни средства – превърна луксозните седани в ексклузивни частни кино салони в Кан, предоставяйки много специално премиерно преживяване благодарение на BMW Theatre Screen. Със своя 31,3-инчов панорамен дисплей, който се простира надолу от покривната облицовка и се разпростира хоризонтално по почти цялата ширина на интериора, комбиниран с интегрираната Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System с 36 високоговорителя, BMW i7 M70 предлага несравнимо кино изживяване на пътниците на задните седалки.