Snickers Unfiltered

Вижте еволюцията на дългогодишната кампания на марката „Не си ти, когато си гладен.“

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Много малко бранд кампании имат толкова дълъг живот като емблематичната кампания на Snickers „Не си ти когато си гладен". От 2010 гoдина насам в рамките на кампанията са създадени редица легендарни рекламни спотове, които са награждавани както на творчески фестивали, така и за тяхната ефективност.

Докато най-известните истории включват гладни футболисти, които се превръщат в "диви" като Джоан Колинс, новата остроумна реклама, създадена от BBDO New York, използва малко по-нов подход – разкрива липсата на цензура, която може да възникне, когато човек има нужда от лека закуска.

Историята в основното видео на кампанията разказва за забавното недоразумение, породено от невинната реплика „Искате ли да се разменим“ по време на двойна среща, на която две двойки играят настолна игра. Леко объркана, но също толкова увлечена от идеята, героинята отговаря, че би могла да се включи в това, но пита дали ще трябва да се премести при другия мъж или това ще е по-скоро еднократно. Unfiltered демонстрира по един нов, по-пикантен и забавен начин как човек може да не е на себе си, когато е гладен и да изпадне в конфузни ситуации.

Кампанията е създаден от BBDO New York, засента от режисьора Бранд Люис и продуцентската компания Sanctuary Films. Кампанията включва телевизонна и печатна рекалама, както и социални медии.

Snickers предизвика смесени реакции с новата си кампания „Unfiltered“ – някои я харесват, други я мразят, но е сигурно, че марката провокира силен отговор и от двете страни. Snickers продължават да залагат на своя необикновен хумористичен тон: стил на комуникация, която създава емоционални реакции. Харесвана или не харесвана, марката успява да накара хората да говорят за кампанията и следователно за Snickers.

Mars трансформира своя подход към ангажираността на потребителите и в дигиталния си маркетинг.

Творческият директор на BBDO Ню Йорк Скот Махоуни коментира: „Истината, че моментите на глад могат да ви накарат да се почувствате извънредно и да доведат до неудобни грешки, се оказа вярна през поколенията и за променящата се публика. На всеки няколко години сме изложени на социални и технологични промени, които представят нов набор от обстоятелства, ново поведение и изцяло нови възможности за глада ви да извлечете най-доброто от вас."