Швейцарското влаково приключение на Роджър Федерер и Тревър Ноа

Легендарният тенисист отново участва в реклама на туризма в Швейцария

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

След несравнима тенис кариера Роджър Федерер се оттегли от тениса миналата година. Но той продължава да действа като посланик на марката Switzerland Tourism (ST), насърчавайки туризма в Швейцария. Роджър Федерер беше – и ще продължи да бъде – не само най-великият спортист на Швейцария, но и нейният най-известен посланик.

В основата на новата рекламна кампания на ST с участието на тенис звездата отново е опитът на Роджър Федерер да заснеме реклама за Швейцария. След като напразно се опита да привлече Робърт де Ниро през 2021 г. и не успя да постигне желания резултат с Ан Хатауей през 2022 г., тазгодишното рекламно видео го показва да опитва късмета си в рекламирането на страната с Тревър Ноа – комик, автор на бестселъри, продуцент и филантроп. Подобно на Роджър Федерер, Ноа е наполовина швейцарец-наполовина южноафриканец, което прави двамата перфектната комбинация за тазгодишната кампания на Switzerland Tourism.

В центъра на рекламната кампания с участието на двете звезди е Grand Train Tour of Switzerland (GTToS) - Голямата влакова обиколка на Швейцария, която съчетава всички известни панорамни маршрути в едно спиращо дъха пътуване с влак,което отвежда посетителите до най-известните забележителности на страната комфортно и в удобно за тях време. Влаковата обиколка е грандиозна възможност за опознаване на Швейцария по устойчив начин, според Андре Хефти, главен маркетинг директор на Switzerland Tourism: „Уникално предложение от този вид трябва да се отличава с уникална кампания; ето защо сме щастливи, че отново имаме абсолютни топ звезди като Роджър Федерер, Тревър Ноа и Том Хупър пред и зад камерата.“

За съжаление, опитът на Федерер за заснемане на реклама за Швейцария отново се проваля, тъй като двете звезди се качват на грешния влак и веднага разбират грешката си, когато виждат филмовия екип на борда на влака от другата страна на перона. Но това се оказва за добро, тъй като Голямата обиколка с влак на Швейцария е прекрасно изживяване, дори когато се предприеме неволно. Никога не можеш да направиш грешен избор в Швейцария – това е посланието, което филмът носи.

Режисиран от носителя на Оскар Том Хупър, филмът е част от световна кампания, която позиционира Швейцария като привлекателна страна за пътуване с влак. Кампанията, фокусирана върху дигитални медии, ще се излъчва по целия свят, като основните пазари са САЩ, Индия, Южна Корея, Югоизточна Азия, Китай, Обединеното кралство и Германия.

Филмът с участието на двете суперзвезди вече предизвика доста вълнения в швейцарските медии още по време на заснеането си през януари, когато доведе до отцепването на част от централната гара на Цюрих. След удивителните над 160 милиона гледания, постигнати от предишните кампании, които станаха две от най-гледаните реклами в света, а тази с участието на Ан Хатауей стана и втората най-успешна реклама за 2022 година в световен мащаб, новата глобална кампания на Switzerland Tourism, разработена от Wirz BBDO има амбициозни цели. „Виждаме летвата, която самите ние сме поставили все по-високо и по-високо през последните години като стимул и се опитваме да я вдигнем отново." коментира съ-изпълнителният директор на Wirz Ливио Дайнезе.